Ελληνοτουρκικά

Τουρκία και Βρετανία εναντίον Ελλάδας με τον Α/ΓΕΣ να ανησυχεί και να επιθεωρεί τα Δωδεκάνησα

Οι επισκέψεις  Ελλήνων ανωτάτων αξιωματικών σε στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή των Δωδεκανήσων, επιβεβαιώνοντας με έμμεσο τρόπο την "ανησυχία" για ενδεχόμενες τυχόν τουρκικές προκλήσεις εν μέσο του θέρους, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων στον ελληνικό τύπο.  

Σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης της 80ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Κως πραγματοποίησε επιθεώρηση  ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, το τελευταίο τριήμερο, διότι αυτή η περιοχή στην άκρη του Αιγαίο έχει τεθεί κατά κύριο λόγο στο στόχαστρο της νέο-οθωμανικής τουρκικής προπαγάνδας  .

Στόχος της Άγκυρας είναι η ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων με σύμπλεγμα νήσων τα οποία "διεκδικούν" ως δικά τους  σχεδόν επίσημα οι Τούρκοι προκαλώντας σε κάθε ευκαιρία.

https://youtu.be/ZbZ2cqXGo7I?t=39

Χθες τουρκικά δημοσιεύματα κατηγορούν την χώρα μας ότι δημιουργεί  10 νέες στρατιωτικές βάσεις (!!!!) στα νησιά Κίναρο-Λεβίθα Μαύρα , τα οποία αναφέρουν με τα τουρκικά ονόματα (Ardıççık, Koçbab). Ενώ επίσης τονίζουν  ότι και  Τούρκοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό μετακινούνται στην περιοχή  Μούγλα στην Τουρκία, που προφανώς ..εποπτεύει τα νησιά αυτά  .

Πριν μερικούς μήνες οι Τούρκοι παρενόχλησαν και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο όταν είχε μεταβεί με ελικόπτερο στην Κάλυμνο, λέγοντας στον ασύρματο ότι πετά μέσα σε τουρκική περιοχή , καθώς και τον υπουργό άμυνας Π. Καμένο.

Με λίγα λόγια αμφισβητούν  με μεθοδικό τρόπο και προπαγανδίζουν προς τα την διεθνή κοινότητα ότι υπάρχουν 17 νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή.

Πάντοτε είμασταν "λίγοι" σε αριθμό στην ιστορία μας , αλλά μεγάλοι στην "ψυχή" και αυτό είναι που μετράει πάντα. 

Νομίζουμε ότι  πρόσφατη πρόταση πρώην ΑΓΕΣ σε ελληνικό ΜΜΕ για αύξηση της θητείας άμεσα στους 12 μήνες  είναι επιτακτική .

Ο κ. ΑΓΕΣ συγκεκριμένα, την Παρασκευή επισκέφθηκε το Τάγμα Εθνοφυλακής Πάτμου, όπου διανυκτέρευσε.

Το Σάββατο επισκέφθηκε τον 2ο Λόχο Εθνοφυλακής του ΤΕΘ Πάτμου στους Λειψούς και το ΕΦ Φαρμακονησίου, όπου διανυκτέρευσε. Ο αρχηγός ΓΕΣ ολοκλήρωσε την περιοδεία του σήμερα με τις επισκέψεις του στο ΕΦ Καλολίμνου και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στην Κω, όπου συναντήθηκε με στελέχη, τα σπίτια των οποίων αντιμετώπισαν προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό.

Ο αρχηγός ΓΕΣ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων του σχηματισμού, καθώς και για την άμεση αντίδραση της ΑΣΔΕΝ και της 80ης ΑΔΤΕ στην εξάλειψη των στεγαστικών προβλημάτων του προσωπικού, που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Πρόκειται για επισκέψεις επιθεωρήσεις του επικεφαλής των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων με το στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή, για την πλήρη και ολοκληρωτική κατανόηση  των αναγκών του προσωπικού που υπηρετεί  εκεί.

Την ίδια ακριβώς στιγμή οι Βρετανοί ,  έρχονται να υποστηρίξουν την τουρκική πλευρά λαμβάνοντας μέρος εκεί που δεν τους κάλεσε κανένας. Τουρκικά παιχνίδια στην Κάρπαθο με NAVTEX για βρετανικό πολεμικό πλοίο. Με τη NAVTEX 764/17, που εκδόθηκε από το σταθμό της Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου,εντός του FIR Αθηνών,από τις 11 ως τις 13 Αυγούστου για κινήσεις βρετανικού πλοίου.

Γενικώς φαίνεται ότι μαζεύτηκαν πολλοί «μουσαφιραίοι» στην περιοχή από τα Δωδεκάνησα μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ ελέω κοιτασμάτων , γι αυτό και οι Έλληνες επιτελείς ενδεχομένως να «ανησυχούν» για τυχόν τουρκικές επιθετικές συμπαιγνίες εις βάρος της χώρας μας.

https://youtu.be/D8NR4II-jeA?t=17

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο   Ερντογάν ενδεχομένως να επιδιώκει τυχόν  "επεισόδιο" στο Αιγαίο , ενώ ο ίδιος σήμερα δηλώνει ότι είναι έτοιμος να εισβάλει εκ νέου στην Βόρεια Συρία.

«Η Τουρκία,   αν και το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο», τονίζει παλαιότερο δημοσίευμα, «αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές , επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».

«Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι. Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα,  ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος», καταλήγει το ίδιο….και κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι με ηγέτη τον Ερντογάν ….θα το επιχειρήσουν  τουλάχιστο  .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...