Ελληνοτουρκικά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε ο Ερντογάν την τουρκική Αεροπορία: Κήρυξε πολιτική επιστράτευσης μετά το κατεπείγον αίτημα "δανεισμού" Πακιστανών πιλότων και το "Στοπ" από ΗΠΑ

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί στην τουρκική πολεμική αεροπορία με τον αριθμό των «διαθέσιμων έμπειρων πιλότων» της τουρκικής ΠΑ, αλλά η ουσία του προβλήματος  αποκάλυψε πιθανόν σχέδιο άμεσης πρόκλησης ρήξης με την χώρα μας ενόψει ενεργειακών εξελίξεων .

Το τεράστιο αυτό «πρόβλημα» το οποίο διαπιστώνουν καθημερινά οι Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο έχει μεγεθυνθεί ακόμα περισσότερο από την κατηγορηματική άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχθούν την παρουσία Πακιστανών πιλότων ως εκπαιδευτών  σε τουρκικά αεροσκάφη F-16 .   

Την είδηση την είχε αποκαλύψει πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ  εδώ και μήνες στο άρθρο με τίτλο
Κατέρρευσε ο Toυρκικός Στρατός: Πιλότους από το Πακιστάν για τα F-16 ζήτησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν – Νέα διπλή απώλεια Leopard-2A4 του Τουρκικού Στρατού στην Al-Bab από ρωσικά αντιαρματικά (εικόνες)

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η τουρκική πολεμική αεροπορία (Türk Hava Kuvvetleri) έχει στην διάθεση της μόνο  248 έμπειρους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών τους οποίους φοβάται το καθεστώς Ερντογάν, διότι από εκεί ξεκινά το πρόβλημα, οι οποίοι όμως δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση  τις πολεμικές «διαθεσιμότητες» των αεροσκαφών, ταυτόχρονα σε Ν.Τουρκία και Αιγαίο  .

Ο Τούρκος σουλτάνος πιθανόν αποφάσισε να προκαλέσει ξανά στο Αιγαίο και την Κύπρο , ειδικά τώρα λόγω εξόρυξης υδρογονανθράκων, αλλά οι επιτελείς του του διεμήνυσαν  ότι οι «διαθεσιμότητες» των αεροσκαφών δεν επαρκούν για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet και με βάση άρθρο που γράφτηκε από φιλοκυβερνητικό αρθρογράφο, στην ουσία η κίνηση αυτή του Ερντογάν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ύποπτα  σχέδια της Άγκυρας για πρόκληση πιθανού «επεισοδίου» και ίσως και πολεμικής εμπλοκής στο ελληνικό Αρχιπέλαγος  .

Το αίτημα της τουρκικής αεροπορίας στο Πακιστάν είχε άλλωστε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος…ενδεικτικό των ύποπτων σχεδίων που έχουν τεθεί ενδεχομένως σε ισχύ».

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε μία άμεση λύση από την ηγεσία «εδώ και τώρα» και έτσι του προτάθηκε η λύση του «φιλικού» Πακιστάν , αλλά οι Αμερικανοί που έχουν «ανεπτυγμένες τις κεραίες τους» του έβαλαν «stop» με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, μη θέλοντας να προκαλέσουν στο Αιγαίο στο οποίο ελέω εξελίξεων ενεργειακών και άλλων  θεμάτων απαιτώντας  « ησυχία».

Σύμφωνα με τον Acet, το τουρκικό ΓΕΕΔ απάντησε χρησιμοποιώντας ένα τουρκικό ιδίωμα στην άρνηση της Ουάσιγκτον, λέγοντας:

«Αυτό σημαίνει ότι πέφτετε όπου βρίσκεστε», σε μια δήλωση έντονης δυσαρέσκειας κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Mehmet Acet, η τουρκική  κυβέρνηση αφού « πήρε την κρυάδα» από τις ΗΠΑ κινήθηκε άμεσα θέτοντας νά ε σε ισχύ διάταγμα  «πολιτικής επιστράτευσης» για την επαναφορά  680 έμπειρων πιλότων  (αμφιβόλου νομιμοφροσύνης)  από τους 1.350 που εργάζονται  στις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες.

Οι πιλότοι αυτοί επέλεξαν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα και μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας σε αεροπορικές εταιρείες οι ίδιοι καλούνται  ξανά να επιστρέψουν στον στρατό.

Μέχρι τώρα  μόνο 50 πιλότοι απάντησαν στην κλήση. Ως λύση, η τουρκική κυβέρνηση «πέρασε»  άρθρο στο οποίο επικαλείται «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», η οποία ορίζει ότι την άμεση και χωρίς αντίρρηση επαναφορά των πιλότων αυτών.  

https://youtu.be/HZnhl7truQg?list=PLitSYu2SxX_fNraNbkaax5PdltTvLyuhl&t=14

Δεν μας είπαν όμως οι νέο-οθωμανοί για ποια ...«κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ομιλούν στο νομοσχέδιο και τι ακριβώς ετοιμάζουν ενδεχομένως σε Συρία και στο Αιγαίο;

Δεν πρέπει να κοιτάμε το «δέντρο και να χάνουμε το δάσος».

Η ουσία σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ζητούμενο και σε αυτό το θέμα που αποκαλύφθηκε εμμέσως είναι ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται  για επικείμενες αεροπορικές επιχειρήσεις σε ένα εύλογο μελλοντικό διάστημα …ενδεχομένως κατά της Ελλάδος λόγω της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της χώρας μας σε Ιόνιο και ειδικά στην Κρήτη , ενώ αναμένουν και άλλες έρευνες στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο…με παράλληλη πιθανή ανακήρυξη ΑΟΖ με «αμερικανική προτροπή».

https://youtu.be/_1C2cxPyrC4?list=PLitSYu2SxX_fNraNbkaax5PdltTvLyuhl&t=82

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, οι  Τούρκοι διαθέτουν 390 πολεμικά αεροσκάφη όλων των κατηγοριών και των τύπων , ενώ σε περίπου 300 υπολογίζονται τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και αναβαθμισμένα βομβαρδιστικά που διαθέτουν .

Έτσι γίνεται απολύτως σαφές το έλλειμμα σε έμπειρο μάχιμο ιπτάμενο προσωπικό, ενδεχομένως και σε τεχνικό προσωπικό που είναι αρκετά μεγάλο και επικίνδυνο.

Όπως και να έχει ο τουρκικός στρατός αυτήν την δεδομένη στιγμή αντιμετωπίζει ένα  σοβαρότατο πρόβλημα επάνδρωσης των μαχητικών αεροσκαφών «πρώτης γραμμής» και αυτό είναι κάτι που εξετάζουν ήδη οι Έλληνες επιτελείς του Πενταγώνου.

Ότι και να κάνουν όμως οι Τούρκοι,  οι Έλληνες πιλότοι θεωρούνται από τους καλύτερους στο ΝΑΤΟ και  θα προκαλούν πάντα τρόμο και πανικό σε όλους όσους επιβουλεύονται το ελληνικό  Αιγαίο πέλαγος. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης