Κόσμος

Κίνηση ματ από Πούτιν κατά Ισραήλ – Επέτρεψε την είσοδο στην Συρία 1000 επίλεκτων κομάντος Ιρανών Φρουρών –Τι επίκειται στην συνέχεια

"Απάντησε" με ηχηρό τρόπο ο Ρώσος πρόεδρος στις απαιτήσεις του  Νετανιάχου που μετέβη  στην Μόσχα για να απαιτήσει αλλαγή στάσης του Κρεμλίνου  στην Συρία...εδώ και τώρα, αλλά δεν ήξερε σε ποιόν μιλούσε. 

Ο Ρώσος πρόεδρος επέτρεψε την είσοδο στην Συρία σε ακόμα  1000 Ιρανούς κομάντος στην χώρα , σκορπίζοντας τις όποιες ελπίδες επίλυσης του ζητήματος με ειρηνική λύση.     

Πρόκειται για κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ Αβίβ  με την  κίνηση του Κρεμλίνου να επιτρέψει την είσοδο στην Συρία 1000 (ίσως και πολύ παραπάνω) πάνοπλων επίλεκτων κομάντος της δύναμης των Ιρανών Φρουρών,  μέρος  της οποίας  ανεπίσημα θα μεταβεί στην Δαμασκό για να φυλάει το καθεστώς.   

Η Ρωσία συμφώνησε επίσημα για την είσοδο των Ιρανών  στη Συρία για να υποστηρίξουν τις εξαντλημένες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος που έχουν περιορισμένες στρατιωτικές δυνατότητες, αποκάλυψε η Ισραηλινή εφημερίδα maariv και άρθρα στον αραβικό τύπο .

Ανεπίσημα όμως "φωτιά" ΄έχει πάρει το "τρίγωνο" των χωρών  Συρίας -Λιβάνου -Ισραήλ με κύριο  διακύβευμα την επόμενη ημέρα στην Συρία , το παλαιστινιακό, ειδικά  μετά την  διαφαινόμενη εξάλειψη των Τζιχαντιστών . Όλοι παίρνουν θέσις για την επόμενη ημέρα ..αυτό είναι πλέον πασιφανές.

Σύμφωνα με τον αναλυτή ασφαλείας της εβραϊκής εφημερίδας Yossi Melman, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών έχει αποκαλύψει ότι στη μάχη κατά των Τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία,  το καθεστώς χρειάζεται έντονη υποστήριξη από τους καλά εκπαιδευμένους Ιρανούς στρατιώτες καθώς και από την κάλυψη της ρωσικής αεροπορίας. Η Ρωσία, είπε ο ίδιος, έχει εγκρίνει και νέες  ενισχύσεις από το Ιράν.

«Η ιρανική παρουσία στη Συρία θα αυξηθεί όσο η Ρωσία ενδιαφέρεται να στηρίξει τη σταθερότητα του καθεστώτος Άσαντ για να διατηρήσει τον έλεγχο της Συρίας ή των περισσότερων τμημάτων της», ανέφεραν πηγές πληροφοριών.

https://youtu.be/x7IuMD3klk8?t=4

Ο Μελμάν τόνισε ότι οι Ισραηλινοί ανησυχούν ότι τα στρατεύματα του Ιράν και της Χεζμπολάχ θα αναπτυχθούν κοντά στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν απειλώντας πλέον το ισραηλινό κράτος...από πάρα πολύ κοντά.

Το Ισραήλ αναμένει ότι οι 1000 Ιρανοί στρατιώτες θα συνενωθούν με τους  1.500 Ιρανούς «ειδικούς» που ευρισκόντουσαν στην Συρία εδώ και χρόνια, σε αποστολές κατασκοπείας κά,  κατά της χώρας.

Ο ίδιος ο αναλυτής τονίζει  ότι το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι η ικανότητά του να επηρεάζει την αναδυόμενη κατάσταση στη Συρία είναι πλέον περιορισμένη, διότι Ρωσία και Ιράν «παίζουν» το δικό τους παιχνίδι στην χώρα αυτή .

Ο Ισραηλινός ανώτερος αναλυτής ασφαλείας πρόσθεσε ότι μια πρόσφατη ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Διευθυντή του Mossad, Yossi Cohen, μετέβη στο Λευκό Οίκο και συζήτησε την κατάσταση στη Συρία, ζητώντας την ανάληψη μεγαλύτερης δράσης των Αμερικανών .

Μια καλά ενημερωμένη ισραηλινή πηγή είπε στον Μελμάν ότι η Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο τέλος των συνομιλιών , είχε μια έκφραση σαν να μετείχε  σε «κηδεία».

«Αυτοί που έδωσαν συλλυπητήρια στους Ισραηλινούς  ήταν οι Αμερικανοί», εξήγησε. «Οι Ισραηλινοί έλαβαν τα συλλυπητήρια για την ταφή της αμερικανικής πολιτικής στη Συρία», κατέληξε ο ειδικός .

https://youtu.be/eYzwjo-dw6k?t=105

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά προχθές είχαμε ..άγριο διάλογο μεταξύ Νετανιάχου και Πούτιν στη Μόσχα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό να πηγαίνει με ολόκληρο το επιτελείο του, αρχηγό Μοσάντ, στρατού, για να απαιτήσει αλλαγή πλεύσης από τους Ρώσους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν προειδοποίησε απλά τον πρόεδρο της Ρωσίας  ότι είναι  διατεθειμένος  να αναλάβει μονομερώς δράση για να διακόψει  μια εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στο έδαφος της Συρίας, αλλά του έδωσε προθεσμία για την αναδιάταξη των δυνάμεων του στην Συρία .

Eπί 3 ώρες ο Μ.Νετανιάχου  συνομιλούσε σε έντονο τόνο με τον Β.Πούτιν ενώ για πρώτη φορά του τόνισε ότι το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να πάει σε πόλεμο με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Αυτό που έγινε κατανοητό όμως από την συνάντηση αυτή ήταν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά τώρα βιώνει και αντίποινα από τους Ρώσους  , επιβεβαιώνοντας τις προρρήσεις για επικείμενο πόλεμο «Γωγ και Μαγώγ».  

Άλλωστε, αμερικανικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει ότι Ιρανοί και άνδρες της Χεζμπολάχ έχουν ήδη δημιουργήσει δεκάδες βάσεις στη Συρία κυρίως στα βουνά Qalamoun στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, ενώ μεταφέρουν εξαρτήματα πυραύλων από το Ιράν στην Συρία με ειδικές πτήσεις  . Από εκεί μπορούν να  εκτοξεύουν πυραύλους  εναντίον του Ισραήλ…χωρίς σταματημό.

https://youtu.be/WxUsOaAp3mE?t=4

Οι Ισραηλινοί σίγουρα θα αντιδράσουν με αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων σε Συρία, Λίβανο ακόμη και εντός Ιράν.

Μόνο από  από εχθές οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την ενοποίηση της αεράμυνας και  τον πλήρη  έλεγχο του εναέριου χώρου της Συρίας , ενώ οι Ιρανοί έχουν εφοδιαστεί με S-300VM και αναμένουν. Με λίγα λόγια όλα πλέον κρέμονται από μία «κλωστή» στην κυριολεξία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...