Ρωσία

Θα εκμεταλλευτεί η Ρωσία το μέτωπο ΗΠΑ-Β.Κορέας; Ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί Κορεατική, οι ρωσικές ΕΔ έχουν λάβει ήδη θέση αιφνιδιαστικού πλήγματος - Βίντεο


Ολόκληρος ο πλανήτης είναι σε αναμονή της έκβασης της κόντρας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β.Κορέα , ενώ ο ρωσικός στρατός σύμφωνα με έγκυρες πηγές από σήμερα… έχει λάβει ήδη θέσεις σε προκαθορισμένες περιοχές ( Από Βαλτική μέχρι Πολωνία) για την άσκηση «Δύση-2017», σαν να γνωρίζει τι έρχεται….. ακριβώς.    

Η ενεργή  φάση των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων  θα διεξαχθεί  επίσημα από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, μόνο που το Κρεμλίνο …διαβλέποντας πολύ καλά τι ετοιμάζει  ο Τραμπ στην Β.Κορέα και φοβούμενο οτιδήποτε «άλλο» στην περιοχή της δυτικής Ρωσίας,  έδωσε εντολή να μετακινηθούν όλες οι ρωσικές δυνάμεις …στους «χώρους τελικού προορισμού» , για να είναι  πανέτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα.

 Στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, εδώ και μια εβδομάδα κατατάσσεται  στρατιωτικό  προσωπικό  για να συμμετάσχει στην άσκηση αυτή .

Τα ατομικά φύλλα προσκλήσεως έχουν αποσταλεί  σε όλους ..ακόμα και στους  υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων και περιφερειών του  Καλίνινγκραντ.

Οι Ρώσοι πολίτες που έλαβαν την κλήτευση, δεν δηλώνουν τίποτα για να μην  «αποκαλύψουν  διαβαθμισμένες πληροφορίες» όπως λένε μέσα σε ένα κλίμα  στρατιωτικών επιχειρήσεων .

Την ίδια στιγμή χαρτί της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ αναφέρει ότι από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην περιοχή θα υπάρξει διακοπή του  ηλεκτρισμού .

Αυτή τη στιγμή, οι ειδικοί σχεδιάζουν  εργασίες στο υποσταθμό μετασχηματιστών της εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος.

Ενώ λαμβάνουν χώρα όλα αυτά , Ρώσοι Πεζοναύτες ευρίσκονται στα ρωσικά  νησιά του Κόλπου της Φινλανδίας,  προετοιμάζονται με ασκήσεις της  ταξιαρχίας τακτικών  πυραύλων  στην περιοχή του Λένινγκραντ, ενώ δεκάδες μονάδες πυροβολικού, πεζοναυτών , αρμάτων  μάχης , καταδρομών , έχουν  εξασφαλίσει τη σύνδεση και  δημιουργία ενός εσωτερικού δικτύου στην περιοχή Πσκοφ.

Στην πραγματικότητα, όλες οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ( της άσκησης)  έχουν εντείνει τις δραστηριότητες τους , και ανεξάρτητα από το αν έχει ανακοινωθεί επίσημα ή όχι, αυτή τη στιγμή όλες αυτές οι ενέργειες τους συνδέονται άμεσα με την άσκηση με την επωνυμία «Δύση-2017».

«Χρησιμοποιώντας την αθλητική ορολογία, μπορούμε να πούμε: υπάρχει μια τεράστια προθέρμανση όλων των δυνάμεων», αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Martins Verdins.

Αυτές τις μέρες στο έδαφος της Λευκορωσίας δεκάδες οχήματα κινούνται για την μεταφορά καυσίμων από τους ειδικούς αγωγούς , συμπεριλαμβανομένου του αγωγού  στη  πόλη Βέντσπιλς.

Αυτό όμως που καταδεικνύεται από την τεράστια παροχή καυσίμου είναι ότι αναμένεται ένας πρωτοφανής αριθμός τεθωρακισμένων αρμάτων και οχημάτων.

Στην άσκηση θα έχουμε επίσης και  προσγείωση πολεμικών  αεροσκαφών σε δημόσιους εθνικούς δρόμους…διότι σύμφωνα με το σενάριο  απειλούνται στρατιωτικά αεροδρόμια .

Πρόκειται για ένα τυπικό σενάριο του Ψυχρού Πολέμου με μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Επισήμως το ΝΑΤΟ εκτιμά  στην άσκηση θα συμετάσχουν   12.700 στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων 7.200 Λευκορώσων και 5500 Ρώσων,   την υποστήριξη  περίπου 70 αεροσκαφών και ελικοπτέρων , 250 αρμάτων μάχης , 200 συστήματα  πυροβολικού και 30 πολεμικών πλοίων . Αυτός ο αριθμός  θα είναι 4.700 περισσότεροι στρατιώτες από ό, τι σε προηγούμενες ασκήσεις το 2015.

Πολλοί ειδικοί όμως που γνωρίζουν καταστάσεις ανέφεραν ότι  στην πραγματικότητα στις ασκήσεις θα συμμετέχουν περίπου 100 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες, και σε πιο δραματικούς υπολογισμούς 300 χιλιάδες .

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg μετέβει στην Βαρσοβία για να προσπαθήσει να καθησυχάσει την Πολωνία, που έχει και την μικρότερη απόσταση από την περιοχή των ασκήσεων .

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι οι αριθμοί αυτοί είναι σκόπιμα υποεκτιμημένοι. Το υπουργείο άμυνας της Λιθουανίας υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων θα   είναι 100 χιλιάδες στρατιώτες.

Για αυτό το ΝΑΤΟ θέτει σε επιφυλακή για το διάστημα από 14 -20 Σεπτεμβρίου 2017 4500 άνδρες  στην Βαλτική και άλλους τόσους στην Πολωνία.

Η  τακτική κατάσταση στην περιοχή αυτή  της δυτικής Ευρώπης σε συνδυασμό με την Β.Κορέα θα μεταβληθεί όπως φαίνεται πολύ σύντομα σε «γαια πυρι μειχθητω» .

https://twitter.com/aldin_ww/status/903242198245933056

https://twitter.com/IntelCrab/status/902857478513319938

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...