Κόσμος

Η στιγμή που πάγωσε ο κόσμος: Ο Ν.Τραμπ οδηγεί τις ΗΠΑ σε ένα νέο καταστροφικό πόλεμο - Δηλώσεις τρόμου - Βίντεο


 Ο Ν.Τραμπ προχώρησε σε νέες δηλώσεις μπροστά στη κάμερα αποφασισμένος να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με τη Β.Κορέα. Οι ερωτήσεις που του έγιναν και οι απαντήσεις αφορούν "προληπτικό πλήγμα" εναντίον της Β.Κορέας.

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως ο Ν.Τραμπ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Pence, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας,  McMaster, τον Αρχηγό της CIA Pompeo,  τον Tom Bossert και δήλωσε με νόημα : "Πολλές αποφάσεις πάρθηκαν"!

"Πάντα σκεφτόμαστε τις διαπραγματεύσεις αλλά διαπραγματευόμαστε εδώ και 25 χρόνια. Η προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν αδύναμη και αναποτελεσματική" τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Δείχνει πολύ μεγάλη ασέβεια προς τη χώρα μας. Δεν θα γλυτώσει έτσι" πρόσθεσε.

«Προφανώς, η δήλωσή μου περί φωτιάς και μανίας δεν είναι αρκετή για τη Βόρεια Κορέα», είπε την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας από το γκολφ κλαμπ του στο Νιού Τζέρσι, σκορπώντας νέα ρίγη τρόμου ανά τον κόσμο.

Αντί να κατεβάσει τον τόνο, δύο ημέρες αφότου δήλωσε πως οι απειλές της Πιονγκγιάνγκ θα αντιμετωπιστούν με «φωτιά και οργή που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος», ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε πως η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε στη Βόρεια Κορέα «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

«Ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή. Το κάνουν αυτό στη χώρα μας εδώ και πολύ καιρό, για πολλά χρόνια. Και είναι καιρός κάποιος να ορθώσει το ανάστημά του για τον λαό αυτής της χώρας και για τους λαούς άλλων χωρών», είπε.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα τι θα μπορούσε να είναι πιο σκληρό από αυτή τη δήλωση, απάντησε «Θα δείτε», ενώ απέφυγε να απαντήσει εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν την προληπτικό χτύπημα στη Βόρεια Κορέα.

«Δεν μιλάμε για αυτό. Ποτέ δεν το κάνω. Δεν είμαι σαν την άλλη διοίκηση που έλεγε ''θα πάμε στη Μουσούλη σε τέσσερις μήνες''. Θα δούμε τι θα συμβεί», απάντησε, χωρίς να το αποκλείσει.

«Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ανάστατη» διεμήνυσε ενώ κάλεσε την Κίνα να πάρει πιο ενεργή θέση και να κάνει πολλά περισσότερα στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

«Ο λαός αυτής της χώρας (των ΗΠΑ) θα πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα και θα σας πω αυτό: Εάν η Βόρεια Κορέα κάνει κάτι, έστω και να σκεφτεί μία επίθεση, για οποιονδήποτε αγαπάμε ή αντιπροσωπεύουμε ή για τους συμμάχους μας ή για μας, θα πρέπει να αισθάνεται πάρα πολύ ανάστατη» δήλωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε

«Θα σου πω γιατί πρέπει να αισθάνεται αναστατωμένη. Επειδή θα τους συμβούν πράγματα που ποτέ δεν είχαν αναλογιστεί ότι είναι πιθανά».

«Η Βόρεια Κορέα ή θα συμμορφωθεί, ή θα έρθει μπει σε μπελάδες που λίγες χώρες στον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει ποτέ».

Ακόμη, ο Τραμπ επέμεινε στο ότι θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να «κάνει περισσότερα» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. «Θεωρώ ότι η Κίνα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα. (Οι Κινέζοι) ξέρουν ότι αυτή είναι η άποψή μου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

Από την πλευρά της η βορειοκορεατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι η χώρα προτίθεται να ξεκινήσει τις επιθέσεις, χτυπώντας το νησί Γκουάμ, το οποίο είναι αμερικανικό έδαφος.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν μετά τις αποκαλύψεις ότι η Πιονγιανκ διαθέτει πυρηνικές κεφαλές μινιατούρες, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα έχει μεγάλες πυρηνικές βλέψεις.

Η Βόρεια Κορέα όπως είναι αναμενόμενο συνεχίζει την επιθετική πολιτική της παρά το γεγονός ότι από πολλά μέτωπα- συμπεριλαμβανομένης σήμερα και της ΕΕ- εντείνονται οι κυρώσεις εναντίον της.

Ταυτόχρονα, στη Νήσο Γκουάμ, τσεκάρουν” το σύστημα συναγερμού για το ενδεχόμενο πλήγματος. Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα χρειαστούν 14 λεπτά μέχρι να πλήξουν τους στόχους τους.

Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους.

Tο σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Το ερώτημα ωστόσο είναι εάν αυτά τα 14 λεπτά είναι αρκετά και κυρίως τι θα συμβεί μετά από μια τέτοια επίθεση…

Η στρατηγικής σημασίας βάση των ΗΠΑ στη νήσο είναι αμερικανικό έδαφος και ένα πλήγμα σε αμερικανικό έδαφος και ειδικότερα σε μια τέτοιου είδους βάση δεν θα μείνει αναπάντητη από τις ΗΠΑ.

Τα παιχνίδια πολέμου Κιμ και Τραμπ έχουν θέσει σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη.

https://twitter.com/RT_America/status/895727183674490880

https://twitter.com/RT_America/status/895724199339212800

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...