Οικονομία

Ηρωας ο Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για την ΕΕ: "Πολιτικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη - Ξεχάστε την ελάφρυνση χρέους"

Κύμα συμπάθειας έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη στο άκουσμα και μόνο της καταδίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ , κ.Γεωργίου, προκαλώντας πανευρωπαϊκή δυσαρέσκεια για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Γιατί όμως μια απόφαση ελληνικού δικαστηρίου έχει " ερεθίσει" τόσο πολύ την Ευρώπη;

Τους Έλληνες όμως δεν τους ρώτησαν για όλη αυτήν την περίοδο και τόσες αισχρές παλινωδίες που οδήγησαν σε αυτό κατάντημα , αλλά οι " έξω" θέλουν να κάνουν μόνο την " δουλειά τους " και τίποτε άλλο , παρεμβαίνοντας ακόμα και στην δικαιοσύνη .

Η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου θέτει ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα των θεσμών της χώρας, αναφέρει το πασίγνωστο  ξένο περιοδικό politico , το οποίο μαζί με το σύνολο του διεθνούς τύπου καταδικάζει την Ελλάδα για την απόφαση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Πρόκειται για ένα κύμα  υποστήριξης στον εν λόγω αξιωματούχο που δικάστηκε και καταδικάστηκε από την ελληνική  δικαιοσύνη για την συνεισφορά του στην ΕΛΣΤΑΤ την περίοδο που η χώρα εισήλθε στο ΔΝΤ.

«Τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα ήταν εντελώς αναξιόπιστα. αυτό είπε, ο Ανδρέας Γεωργίου , όσο ευγενικά όσο μπορούσε», αναφέρει το περιοδικό .

Μετά από αυτό ήρθαν τα πάντα . Η ανταμοιβή του; Εισαγγελία και τελικά, καταδίκη.

Την Τρίτη, στον κ. Γεωργίου ανακοινώθηκε  ποινή δύο ετών  φυλάκιση με αναστολή για «παράβαση καθήκοντος» κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του οργανισμού στατιστικών στοιχείων,  ΕΛΣΤΑΤ, σε μια δίκη-παρωδία που οδηγεί την κατάσταση πιο πέρα και από την άδικη μεταχείριση ενός στατιστικολόγου, προκαλώντας ερωτήσεις σχετικά με την πρόοδο  στην Ελλάδα της οικονομικής  βιωσιμότητας και κατ΄ επέκταση και της ίδιας της  ευρωζώνης, τονίζει το περιοδικό.

«Ως οικονομόλογος πριν από την είσοδο του Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ , πέρασα ώρες εξετάζοντας το μοντέλο πρόβλεψης για την χώρα αυτή,  και προσπάθησα να αναθεωρήσω τα ιστορικά δεδομένα της χώρας για να μοιάζει περισσότερο με την πραγματικότητα. Και έτσι βρισκόμουν σε τέλεια θέση για να παρατηρήσω μια απότομη βελτίωση στους αριθμούς του οργανισμού μετά την ανάληψη ευθύνης του κ. Γεωργίου", αναφέρει ο δημοσιογράφος του περιοδικού MEGAN GREENE   .

«Δεν ήμουν ο μόνος. Η Eurostat, ο ευρωπαϊκός οργανισμός στατιστικών στοιχείων, ανέφερε "αυτήν την πολύ σημαντική πρόοδο στην οποία σημειώθηκε μεγάλη άνοδο στην ποιότητα των δημόσιων οικονομικών, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα ως αποτέλεσμα νέων και ενισχυμένων διαδικασιών".

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική υπηρεσία  και η Συμβουλευτική Επιτροπή ανέφεραν ότι η  ΕΛΣΤΑΤ «είχε  ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών εταίρων της, ιδίως τη βελτίωση της ποιότητας των στατιστικών αποτελεσμάτων της, και στις στατιστικές των δημοσίων οικονομικών της.»

Το Διεθνές Ινστιτούτο Στατιστικής ανακοίνωσε ότι ο κ. Γεωργίου (και μερικοί από τους συναδέλφους του ) είχαν πράξει με  το έργο τους "με τον υψηλότερο επαγγελματισμό,  ακεραιότητα και  τήρηση των διεθνών προτύπων".

Γιατί δεν πρέπει χώρες όπως η Γερμανία να συνάψουν δανεισμό μιας  άλλης χώρας εάν δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας;...αναφέρει έγκριτος οικονομολόγος.

«Ο κ Γεωργίου δυστυχώς  είχε  γίνει αναμφίβολα αποδιοπομπαίος τράγος για τους πολιτικούς, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά . Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ , ο κ  Γεωργίου «βαρύνονταν» , με μια  προς τα άνω αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού το Νοέμβριο του 2010, που ήταν τόσο υπερβολική προκαλώντας τεράστια βλάβη στο ελληνικό κράτος", γράφει το περιοδικό politico.

Το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και η αξιωματική αντιπολίτευση που αντιπροσωπεύει το κόμμα  της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάντως πρόθυμα να τοποθετήσουν τον εν λόγω αξιωματούχο στον «πάγο».

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Αν το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπήρχε  δημοσιονομική ασωτία των προκατόχων τους, παραποιημένα στατιστικά και πολλά άλλα, τότε υπάρχει  πρόβλημα, και δεν  μπορούν να αναλάβουν και την ευθύνη για την τύχη της ανεύρεσης  της  οδού  της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις δικαστικές έρευνες, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να πιέζουν για οτιδήποτε άλλο , τονίζει ο δημοσιογράφος .

"Η δίωξη του Γεωργίου εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα των θεσμών της Ελλάδας. Τέσσερις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι εισαγγελείς έχουν αποφασίσει ότι ο κ. Γεωργίου είναι αθώος , και όμως αυτές οι αποφάσεις έχουν απορριφθεί . Αυτό υποδηλώνει τη δυνατότητα κάποιου βαθμού πολιτικής παρέμβασης στο δικαστικό σύστημα΄, καταλήγει το γνωστό περιοδικό politico.

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας διαμαρτύρονται  για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι οι κατηγορίες  κατά του κ. Γεωργίου θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν.

Οι κατηγορίες εναντίον του Γεωργίου θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για  ελάφρυνση του χρέους, τονίζουν διάφοροι κύκλοι στην Ευρώπη , που υποστηρίζουν αναφανδόν τον εν λόγω αξιωματούχο.

Η υποστήριξη όμως  μόνο και μόνο αξιωματούχων της τρόικας και των Βρυξελλών προς σε αυτόν το Έλληνα αξιωματούχο,  αποτελεί από μόνη της ένδειξη  ότι κάτι άλλο διαδραματίζεται πίσω από την «πλάτη» του ελληνικού λαού,  και αυτό είναι η πάση θυσία νομιμοποίηση του χρέους της Ελλάδος ….το οποίο είναι σαθρό και ύποπτο. Τα υπόλοιπα  θα κρίνει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...