Κόσμος

Ηχούν σειρήνες πολέμου στην Ιαπωνία - Βορειοκορεατικός πύραυλος με πολλαπλές κεφαλές πέταξε πάνω από ιαπωνικό έδαφος - Απέτυχαν τα αμερικανικά συστήματα να το καταρρίψουν - Βίντεο


Ραγδαίες,τρομακτικές και εφιαλτικές είναι οι εξελίξεις μετά την εκτόξευση πυραύλου που φέρεται να είχε πολλαπλές κεφαλές MIRV από την Βόρεια Κορέα ο οποίος πέρασε πάνω από την Βόρεια Ιαπωνία και έπεσε στην θάλασσα κοντά στο Χοκάϊντο. H B.Kορέα έκανε "ροζ" τις κόκκινες γραμμές των ΗΠΑ-Ιαπωνίας που τόσο καιρό φώναζαν ότι θα ακταρρίψουν ότι πετάξει.

 Τα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα απέτυχαν να το καταρρίψουν και αναφερόμαστε στο THAAD και στους Patriot PAC-3 που είχαν αναπτύξει οι Ιάπωνες σε όλα τη χώρα τους.

Ετσι οι σειρήνες πολέμου ήχησαν σε Hokkaido, Aomori, Iwate, Miyagi, Akita, Yamagata, Fukushima, Ibaraki, Tochigi, Gunma, Niigata και Naganο.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που έπεσε ανοιχτά του νησιού Χοκάιντο και ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που ήθελε να ρίξει ο Κιμ στο Γκουάμ.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης (29.08.2017) και πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια του νησιού Χοκάιντο!

Στιγμές πανικού επικράτησαν στην Ιαπωνία, οι πολίτες ειδοποιήθηκαν να βρουν καταφύγιο!Οι Ιάπωνες προειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή.

Η εκτόξευση του πυραύλου προκάλεσε πανικό στην Ιαπωνία. Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις ή να βρουν καταφύγιο σε κάποιο ανθεκτικό κτίριο ή υπόγειο!

Μάλιστα τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού που περιλαμβάνει ακόμα και εκκένωση πόλεων αν χρειαστεί και μετάβαση των πολιτών σε καταφύγια!

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις απέτυχαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα (00.06 ώρα Ελλάδας).

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βαλλιστικός πύραυλος ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο και τον οποίο η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει εναντίον της νήσου Γκουάμ, αμερικανικής επικράτειας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Ο πύραυλος έφτασε το ύψος των 550 χλμ, διήνυσε μια απόσταση 2.700 χλμ», είπε ο Ιτσουνόρι Ονοντέρα σε δημοσιογράφους. Διασπάστηκε σε τρία κομμάτια προτού πέσει στον Ειρηνικό, πρόσθεσε. Πράγμα που οδηγεί σε υποψίες για MIRV.

Το θέμα είναι που βρήκε την τεχνολογία η Β.Κορέα, αλλά μάλλον η απάντηση είναι εύκολη.

ΗΠΑ και Νότια Κορέα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου της Νότιας Κορέας Yonhap, είναι αποφασισμένες να απαντήσουν δυναμικά στην πρόκληση, περιλαμβάνοντας στην αντίδρασή τους και την πιθανότητα στρατιωτικών μέτρων, τα οποία όμως δεν διευκρίνισαν.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ συμφώνησαν να ασκήσουν πίεση στη Βόρεια Κορέα μετά από την εκτόξευση.

Ήδη, Ουάσινγκτον και Σεούλ έχουν ζητήσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να συζητηθεί η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας.

Δεν διευκρινίστηκε πότε θα γίνει η συνάντηση του 15μελούς Συμβουλίου.

Την εκτόξευση του πυραύλου εκτός από τις ιαπωνικές αρχές επιβεβαίωσαν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

Το περιστατικό αυτό έρχεται τρεις ημέρες μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τις ζωές του λαού του.

Σε εξέλιξη έκτακτες συσκέψεις σε Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη απειλή από την Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

https://www.youtube.com/watch?v=2SN5J5Rcakc
https://twitter.com/jtnarsico/status/902282149486665728

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...