Ρωσία

Ατσάλινος κλοιός: Κατάσταση ολοκληρωτικού πολέμου από τη Ρωσία με 300.000 στρατιώτες ακροβολισμένους στα σύνορα με Δύση - Mαχητικά προσγειώνονται σε αυτοκινητόδρομο στο Μινσκ (Βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από εποχής ΕΣΣΔ ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Ρωσία με την κωδική ονομασία Zapad 2017. Τα νούμερα πραγματικά προκαλούν "ίλιγγο" και γι αυτό οι χώρες της Βαλτικής και η Ουκρανία ανησυχούν. Η Ρωσία κάνει πρόβα ολοκληρωτικού πολέμου με τη Δύση. Εχει κινητοποιήσει ολόκληρο το μέγεθος του Γαλλικού Στρατού και το διπλάσιο μέγεθος του Πολωνικού Στρατού.

Αν και η άσκηση Zapad 17 πρόκειται να διεξαχθεί από τις 14 έως και της 20 Σεπτεμβρίου 2017, εντούτοις οι προετοιμασίες που ήδη λαμβάνουν χώρα δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της άσκησης.

Χωρίς υπερβολή, οι στρατιώτες που θα συμμετάσχουν αγγίζουν τις 300.000, όλοι ακροβολισμένοι στα σύνορα με τη Δύση εξ'ού και η επωνυμία της άσκησης (Zapad=Δύση).

Πάνω από τις μισές βάσεις ICBM έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ο Βόρειος Στόλος και ο Στόλος Βαλτικής το ίδιο, Ρώσοι στρατιώτες έκαναν την εμφάνιση τους στη Λευκορωσία στο Borisov και στο σταθμό Gudogai , 8 χλμ από τα σύνορα με τη Λιθουανία, άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, μετακινούνται χωρίς διακριτικά.

Η Ρωσία μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις προς την Κριμαία, κοντά στο Krasnodar και τη Λευκορωσία.

Σε ετοιμότητα τέθηκε και ο Βόρειος Στόλος με τα πολεμικά πλοία να φορτώνονται πυραύλους.

50 πλοία, υποβρύχια και πλοία υποστήριξης έχουν τεθεί σε συναγερμό. Η διαταγή δόθηκε από τον Διοικητή του ρωσικού Ναυτικού, Vladimir Korolyev, και θα διαρκέσει "αρκετές ημέρες".

Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος το πανίσχυρο καταδρομικό «Pyotr Veliky» και το υποβρύχιο της Αποκάλυψης  «Dmitry Donskoy» κλάσης typhoon.

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού Ναυτικού, πρόκειται για προκαταρκτική φάση της "Zapad-2017".

Σήμερα τέθηκε σε ετοιμότητα και η Δυτική Στρατιωτική Περιοχή όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Dmitry Bulgakov, ο οποίος μόλις αφίχθη στην Α.Πετρούπολη.

Η Νότια Στρατιωτική Περιοχή με διαταγή του Β.Γκερασίμοφ έχει μεταπέσει και αυτή σε εμπόλεμη κατάσταση.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις είναι σε κατάσταση "ολοκληρωτικού πολέμου" ΄πως και όλοι οι στρατιωτικοί σχηματισμοί και στις περιοχές Rostov,Volgograd, Krasnodar, Stavropol , Ν.Οσεττία, Alania και Κριμαία.

Συνολικά οι Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε 7 τοποθεσίες στην Λευκορωσία.

Ενα τεράστιο πλέγμα ηλεκτρονικού πολέμου "σκεπάζει" τις μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάμερες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Volgograd-Kamensk-Shakhtinsky "έσβησαν".

Ο αυτοκινητόδρομος Μ4 Minsk-Mogilev έχει κλείσει μετά από διαταγές του Αρχηγού των αεροπορικών δυνάμεων της Λευκορωσίας ενώ διοικητικά κέντρα με Ρώσους και Λευκορώσους στρατιώτες υπάρχουν και στις δύο πλευρές του δρόμου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο.

Μαχητικά και ελικόπτερα των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων μετασταθμεύουν στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

Λευκορωσικό ΑΝ-26 και ρωσικά ελικόπτερα και Su-25 προσγειώνονται διαρκώς.

Για να μεταφερθεί όλος αυτός ο όγκος των ρωσικών δυνάμεων έχουν επιστρατευθεί πάνω από 4.000 βαγόνια.

Στις περιοχές Α.Πετρούπολη και Λένινγκραντ, υπάρχει μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση της ηγεσίας της  Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής. Περισσότεροι από 160 Διοικητές σχηματισμών και αξιωματικοί μελέτησαν νέες μεθόδους και μορφές για τις δυνάμεις της Περιοχής τους.

Η μεγάλη αυτή στρατιωτική κινητοποίηση θα είναι η απάντηση της Ρωσίας στην ανάπτυξη του ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική. Το νυν επιχειρησιακό σχέδιο της Ρωσίας έχει λάβει υπόψιν τις νέες ανακατατάξεις στην περιοχή.

Η Δύση πιστεύει ότι ο αριθμός θα ξεπεράσει την άσκηση "Καύκασος-2016" στην οποία συμμετείχαν 125.000 και 97.000 εφεδρείες, συνολικά 222.000 στρατιώτες.

Ο τρόμος της Δύσης και των χωρών της Βαλτικής είναι η φημισμένη 1η Τεθωρακισμένη Στρατιά των Φρουρών.

Η 1η Τεθωρακισμένη επανασυγκροτήθηκε για να εξουδετερώσει την ΝΑΤΟϊκή απειλή από τις χώρες της Βαλτικής.

Ο συγκεκριμένος σχηματισμός είναι πραγματικός θρύλος στο ρωσικό Στρατό:

Συγκροτηθείς το 1943 πολέμησε σκληρά εναντίον των γερμανικών δυνάμεων και θεωρείται η πλέον διάσημη από τις έξι Τεθωρακισμένες Στρατιές που έριξαν στην μάχη οι Σοβιετικοί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Στρατιά διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην ιστορική αρματομαχία του Κούρσκ, στην Ουκρανία, όπως και στην προέλαση των σοβιετικών δυνάμεων μέσω της Πολωνίας στην «καρδιά» της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο χαρακτηρισμός της ως μονάδα «Φρουρών» της δόθηκε το 1944, όταν μετά από μια κεραυνοβόλα προέλαση περικύκλωσε την γερμανική 1η Μεραρχία Πάντσερ, ανοίγοντας τον δρόμο για το Βερολίνο –το οποίο και έθεσε σε ατσάλινο κλοιό.

Αλλά και μετά τον πόλεμο παρέμεινε στα πρωτοσέλιδα καθώς τα άρματά της εισέβαλαν το 1968 στην Τσεχοσλοβακία για την καταστολή της εξέγερσης της Άνοιξης της Πράγας…

Η 1η Τεθωρακισμένη Στρατιά διοικείται από τον Υποστράτηγο Αλεξάντρ Τσάϊκο και αποτελείται από μια δύναμη 35.000-50.000 στρατιωτών, 800 άρματα μάχης Τ-72Β3 και Τ-80, με δυνατότητα βολής αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων 9Μ119 Refleks από τον σωλήνα του πυροβόλου των 125 χιλ. καθώς και 600 με 800 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ΒΜΡ-2 συν 300 με 400 πυροβόλα.

Επίσης, είναι η πρώτη που θα εξοπλισθεί με τα νέα άρματα μάχης Τ-14 Armata.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftut.by%2Fvideos%2F1499215596810414%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης