Οπλικά συστήματα

RIAT 2017: Η επίδειξη του F-22 Raptor που κόβει την ανάσα (βίντεο)


Το F-22A Raptor της αμερικανικής Αεροπορίας επέδειξε την κορυφαία ευελιξία που διαθέτει στο πλαίσιο της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης καθώς συμμετέχει στο πρόγραμμα πτητικών επιδείξεων του Air Tattoo 2017 (RIAT 2017).

Η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Μεγάλη Βρετανία, φιλοξενεί μεταξύ άλλων το απόλυτο μαχητικό 5ης γενιάς της Lockheed Martin το οποίο χρησιμοποιείται τόσο σε ρόλο αεροπορικής υπεροχής όσο και σε ρόλο κρούσης.

Μάλιστα η σχετική ικανότητα επιδείχτηκε στις επιχειρήσεις στη Συρία το Σεπτέμβριο του 2014 και προβάλλεται ως εναλλακτικός ρόλος σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά Stealth και τον προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που διαθέτει.

Το F-22A είναι ικανό για υπερηχητική πτήση χωρίς μετάκαυση «supercruise» γεγονός που επιτρέπει επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με μαχητικά 4ης γενιάς.

Οι κινητήρες Pratt & Whitney F119-PW-100 παρέχουν την απαραίτητη ισχύ, η οποία σε συνδυασμό με τα ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης, κατάσσουν το Raptor στο κορυφαίο μαχητικό 5ης γενιάς των ΗΠΑ και το καλύτερο σε ολόκληρο το κόσμο με μοναδικούς αντιπάλους το Su-30/35 και το T-50 PAK-FA.

Το συγκεκριμένο F-22A που συμμετέχει στο Air Tattoo προέρχεται από την 1η Πτέρυγα μαχητικών με έδρα την αεροπορική βάση Langley-Eustis στη Virginia των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/embed/kd0TX601SvU?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&color=ffffff&title=0&byline=0&portrait=0&autoplay=0

thinknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...