ΗΠΑ

O Αμερικανός υπουργός Ενέργειας νόμιζε ότι μιλούσε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, αλλά τελικά ήταν Ρώσος φαρσέρ

Θύμα... τηλεφωνικής φάρσας έπεσε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Ρικ Πέρι. Ο αφελής υπουργός νόμιζε ότι συζητούσε την επέκταση των εξαγωγών άνθρακα στην Ουκρανία και άλλα θέματα ενέργειας με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, ωστόσο στην άλλη γραμμή ωστόσο Ρώσοι... φαρσέρ!

Ο Πέρι στην πραγματικότητα συνομιλούσε όχι με στελέχη της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά με Ρώσους κωμικούς που κάνουν φάρσες σε διασημότητες και πολιτικούς με πειστικότατους... «κασκαντέρ», όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε γραπτή ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας Σαϊλίν Χάινς.

Οι κωμικοί Βλαντιμίρ Κράσνοφ και Αλεξέι Στολιάροφ αποκαλούνται συχνά ως «Τα κακά παιδιά της Ρωσίας», ενώ πριν από δύο χρόνια, θύμα τους έπεσε ο Έλτον Τζον, ο οποίος νόμισε ότι μιλούσε με τον πρόεδρο Πούτιν, και όχι μόνο.

«Αυτοί οι τύποι είναι γνωστοί για τις φάρσες σε υψηλά πρόσωπα και διάσημους, κυρίως προς εκείνους, οι οποίοι στηρίζουν μία ατζέντα που δεν είναι στη γραμμή των κυβερνήσεών τους. Σε αυτήν την περίπτωση ήταν η ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας», δήλωσε η Χάινς.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος που διήρκεσε 22 λεπτά στις 19 Ιουλίου, ο Πέρι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το αμερικανικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων συζήτησε μία σειρά θεμάτων, σε επίσημο τόνο, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία, καθώς και τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ο Πέρι ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ αντιτίθεται στο Nord Stream 2, ένα ρωσικό σχέδιο για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Βαλτικής και ότι η αμερικανική τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία να παράξει αέριο.

«Δίνοντας στην Ουκρανία περισσότερες επιλογές χάρη στη δική μας τεχνολογία, πιστεύω ότι είναι για το συμφέρον όλων, με εξαίρεση τους Ρώσους, αυτό θα είναι εντάξει», σημείωσε.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο ίδιο τηλεφώνημα συζήτησε για το σύμφωνο του Παρισιού για το κλίμα, αλλά και τις εξαγωγές άνθρακα.

Η φάρσα έγινε ένα μήνα αφότου ο Πέρι συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και την αντιπροσωπεία του στο υπουργείο Ενέργειας. Η είδηση της φάρσας δημοσιοποιήθηκε την ίδια ημέρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...