Κυπριακό

O Ερντογάν έτοιμος για πόλεμο! Ας βάλουμε τα μαχαίρια στις θήκες τους λοιπόν…

Οι στιγμές για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι κρίσιμες και οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, για ανάληψη πολεμικής δράσης, αυξάνονται επικίνδυνα.

Έφτασε λοιπόν η ώρα που πρέπει «να βάλουν οι πάντες τα μαχαίρια στις θήκες τους». «Μαχαίρια» που στοχεύουν σε δικούς μας ανθρώπους. Η πολεμική εναντίον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, επειδή δεν δέχθηκε να υποταχθεί στον Μεσούτ Τσαβούσογλου, στο Κρα Μοντανά, πρέπει να τερματιστεί. Αν έφταιξε σε κάτι είναι ότι με τις προτάσεις του πρόσφερε στην Τουρκία πολλά από αυτά που απαιτούσε, σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου.

Ούτε περισσότερα μπορούσε να δώσει, αφού τα όσα κατέθεσε ξεπέρασαν κάθε «κόκκινη γραμμή» του. Και ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι ο όποιος-όποιος πολιτικός. Υποστήριξε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και άκουσε το 2004 τα κελεύσματα των ξένων που απαιτούσαν εδώ και τώρα επιβολή του ρατσιστικού κειμένου του τότε γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Δεν είναι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που τον βρίζανε όλοι επειδή είπε όχι στο σχέδιο Ανάν. Είναι αυτός που το υποστήριξε και το υπερασπίστηκε.

Κάποιο λόγο, είχε λοιπόν, για να μην υποταχθεί στις βρώμικες διαθέσεις των Τούρκων στην Ελβετία. Είπε τα «όχι» του και ελπίζω να κρατήσει γερά και να μην υποκύψει στις απειλές και τους εκβιασμούς, που δεν έρχονται μόνο από την Τουρκία, αλλά και από το εσωτερικό. Η στάση του ΑΚΕΛ και των οπαδών της «όποιας λύσης» ξεπερνά κάθε όριο. Είναι απαράδεκτη, είναι βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να βάλετε τα μαχαίρια στις θήκες τους, κύριοι του ΑΚΕΛ και της «όποιας λύσης». Διότι εξυπηρετείτε τον εχθρό, και βρίσκεστε απέναντι στο λαϊκό αίσθημα. Οι αντιδράσεις, και μέσα στο ΑΚΕΛ, είναι καταιγιστικές. Ο κ. Άνδρος Κυπριανού και όσοι τον ακολουθούν στον κατήφορό του, είναι άξιοι της τύχης τους. Ακολουθούν μία πορεία προς την καταστροφή. Και καλά να καταστρέψουν το κόμμα τους, αν και δεν αξίζει στο ΑΚΕΛ. Αλλά δεν πρέπει να τους επιτραπεί να καταστρέψουν και την Κύπρο.

Η Τουρκία, διά στόματος του Ταγίπ Ερντογάν απειλεί με πόλεμο. Όχι επειδή δεν υποτάχθηκε ο κ. Αναστασιάδης -και επαναλαμβάνω ότι ελπίζω να μην λυγίσει- αλλά διότι ο στόχος του είναι όλη η Κύπρος. Το ομολόγησε ο κ. Τσαβούσογλου στη Διάσκεψη για την Κύπρο με αποτέλεσμα να παγώσουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών και των Ευρωπαίων. Η Τουρκία δεν είναι ένας καλός γείτονας. Είναι ο γείτονας που απαιτεί καθολική υποταγή.

Στον Κραν Μοντανά επεδίωξε να υλοποιήσει τον στόχο της με την υπογραφή του Νίκου Αναστασιάδη. Έχουν την εντύπωση στο ΑΚΕΛ ότι θα το έκανε ο Δημήτρης Χριστόφιας αν ήταν ακόμα Πρόεδρος της Κύπρου; Με τίποτα, Ρωτήστε τον. Και γιατί δεν το έπραξε στη διάρκεια της πενταετίας του. Διότι κατάλαβε αυτό που αντιλήφθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης στις 3 το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ κρίσιμη. Αλλά και οι επόμενες. Ας παραμείνουμε ενωμένοι, διότι ο εχθρός είναι ο εκφραστής του ισλαμικού εξτρεμισμού Ταγίπ Ερντογάν. Οϋτε ο Νίκος Αναστασιάδης, ούτε ο Νίκος Κοτζιάς, τον οποίο κατηγόρησε στην Αθήνα, ως ακραίο, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ