Ρωσία

Mε κομμένη την ανάσα το ΝΑΤΟ: Η πυρηνική μηχανή της Ρωσίας εκτοξεύει τον φονικότερο ICBM που κατασκευάστηκε ποτέ: RS-28 «Sarmat»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή του ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου RS-28 «Sarmat» σε περίπου τρεις μήνες.

Υπολογίζεται ότι αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η δοκιμή του τρομερού ρωσικού πυραύλου, αλλά «πηγές» στο ρωσικό αμυντικό τύπο αναφέρουν ότι ο Πούτιν θα διατάξει την δοκιμή κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «Zapad-2017) στην οποία 100.000 στρατιώτες μαζί με πλήθος αεροσκαφών , αρμάτων μάχης, και πολεμικών πλοίων θα δώσουν μία μεγαλοπρεπή «επίδειξη» ισχύος στα δυτικά κέντρα αποφάσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

https://youtu.be/GXSGKGOFAvQ?t=20

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι με την δοκιμή αυτού του απίστευτου πυραύλου θα «τρομάξει» ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη διότι η  πυρηνική ισχύς του και η εμβέλεια του δίνουν πρωτόγνωρες δυνατότητες στην Μόσχα.

Ο λόγος για την αναβολή (προγραμματίζονταν δοκιμές τον Ιούνιο) αφορά πρόσθετες δοκιμές στο κέντρο πυραυλικών δοκιμών στο Κρασνογιάρσκ.

Ο Β.Πούτιν έχει δώσει  αυστηρότατη  εντολή  για άμεση δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου SARMAT ο οποίος έχει βεληνεκές 11.000 χλμ…..στις αρχές Οκτωβρίου .

Ολόκληρο το ΝΑΤΟ ευρίσκεται σε επιφυλακή για την πυραυλική δοκιμή που θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότατα στο κοσμοδρόμιο Πλετσέκ, από ένα βαλλιστικό πύραυλο που όμοιος του δεν υπάρχει σήμερα στον πλανήτη.

Επισήμως, το Κέντρο κατασκευής βαλλιστικών  πυραύλων Makeyev, «Krasmash» και η εταιρία «Roscosmos» ασχολούνται επισταμένα με το ζήτημα της πρώτης εκτόξευσης του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου «Sarmat».

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής διοίκησης στρατηγικών δυνάμεων αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα σε ερωτήσεις .

Η πρώτη δοκιμή είχε προγραμματιστεί για το 2016, αλλά ο χρόνος  συνεχώς προσαρμόζονταν  και έτσι μετατοπίστηκε για τον Μάρτιο του 2017, αλλά μέχρι τότε οι ειδικοί δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν  τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο χώρο των σιλό του κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ.

https://youtu.be/bZZVRfjR5WY?t=37

Το πρακτορείο ειδήσεων  «Interfax» ανέφερε ότι η τελευταία εκτόξευση ήταν για τον Ιούνιο αλλά  αναβλήθηκε για Οκτώβριο .

Το πρόβλημα με την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου  «Sarmat» απασχόλησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού , και οι επιτελείς του  παρακολουθούν από πολύ κοντά  την καθημερινή διαδικασία στο κέντρο του Κράσναγιαρσκ.

Το ζήτημα εντοπίστηκε στα σιλό  των παλαιότερων πυραύλων RS-20V «Voivod» και , «Topol-M», τα οποία έπρεπε να  υποστούν εκτεταμένες μετατροπές για εκτοξεύσουν το νέο πύραυλο .

«Όλα θα είναι έτοιμα για την πρώτη εκτόξευση», αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ο «Sarmat» αποτελεί έναν τρομερό  υπερηχητικό πύραυλο και θα αποτελεί το κύριο σύστημα κρούσης της Ρωσίας αλλά και μέρος του υπάρχοντος και μελλοντικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Η ανάπτυξη του πυραύλου γίνεται προς  αντικατάσταση των πυραύλων ICBM «Voivod».

Ο νέος πύραυλος  ξεπερνάει κατά πολύ τον προκάτοχο του τόσο σε εύρος όσο και σε καταστρεπτική δύναμη, κατέχοντας  το παγκόσμιο ρεκόρ στα  χαρακτηριστικά αυτά.

Στη Δύση πιστεύουν ότι ένας μόνο βαλλιστικός πύραυλος  ICBM «Sarmat» θα μπορούσε να καταστρέψει την Αγγλία και την Ουαλία μαζί , οπότε μπορούμε να κατανοήσουμε για τι ακριβώς πύραυλο ομιλούμε.

Οι  δοκιμές που θα γίνουν στο κοσμοδρόμιο  «Πλεσέτσκ» στην περιοχή  Αρχάγγελσκ, και θα προσελκύσουν όλα τα «κατασκοπευτικά μάτια και αυτά» του ΝΑΤΟ, το οποίο θέλει να διαπιστώσει τις δυνατότητες του νέου τρομερού όπλου.

Η προετοιμασία για τη μαζική παραγωγή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου SARMAT έχουν επιταχυνθεί μετά την προεδρική εντολή και χάρη στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης στο εργοστάσιο της Krasnoyarsk Machine-Building .

Ο χρόνος δοκιμών μετατοπίζεται σε  ένα από δύο χρόνια .

Εν αναμονή της πρεμιέρας του νέου ρωσικού πυραύλου η δύση είναι σε απόλυτο  πανικό , αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ .

Ένας μόνο πύραυλος διαθέτει δεκαέξι ανεξάρτητες με  δυνατότητα στόχευσης κεφαλές.

Την ίδια στιγμή,  πηγή από το Tass ανέφερε ότι ο ICBM «Sarmat» μπορεί να καταστρέψει «με την μία» ένα μικρό κράτος ή έκταση ίση με την πολιτεία του Τέξας.

Η επίσημη ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας παραγωγής πυραυλικών συστημάτων «Academician V.P.Makeyev State Rocket Centre» παρουσίασε το νέο βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο «Sarmat» της Ρωσίας.

Ο νέος πύραυλος θα μπορεί να έχει διαφορετικές εκδόσεις εμβέλειας και μεταφερόμενου φορτίου αναλόγως της αποστολής και εύκολος στην κατασκευή για την αντιμετώπιση κάθε απειλής με βάρος κεφαλής τους 10 τόνους.

Το πρωτότυπο θα φέρει το ίδιο βάρος και τις ίδιες διαστάσεις με το πρότυπο παραγωγής ενώ  θα ενεργοποιηθεί το σύστημα καύσης ώστε  να δοκιμαστεί το σύστημα εξόδου από το σιλό και η λειτουργία του .

Ο RS-28 Sarmat είναι ο νεότερος υγρών καυσίμων διηπειρωτικός  βαλλιστικός πύραυλος που  συν-αναπτύχθηκε από την κρατική υπηρεσία  NPO Mashinostroyeniya και το πυραυλικό  κέντρο Makeyev .

https://youtu.be/O5LFB39yCA4?t=3

Ο  Ρώσος υφυπουργός άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ είπε ότι η μάζα της  κεφαλής του ICBM Sarmat ICBM θα ζυγίζει περίπου 10 τόνους, και το βλήμα θα είναι ικανό  να καταστρέψει στόχους που «πετούν» μέχρι τον  Βόρειο και το Νότιο Πόλο.

Ο πύραυλος αυτός έχει πραγματικά  θορυβήσει αρκετά τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, λόγω της μη γνώσης των αληθινών  τεχνικών δυνατοτήτων του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ