Οπλικά συστήματα

B-2 Spirit: Τί χρειάζεται για να πετάξεις ένα «αόρατο» βομβαρδιστικό (βίντεο)

Έξι μήνες εντατικής εκπαίδευσης με πολλή δουλειά, ακόμη περισσότερο διάβασμα και αταλάντευτη προσήλωση, έφεραν τέσσερεις αποφοίτους της Τάξης 85 IQT στο κοκπιτ των μοναδικών Β-2.

Τα αρχικά IQT (Initial Qualification Training) υπενθυμίζουν στους νέους αποφοίτους της 85ης εκπαιδευτικής σειράς ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Στους έξι μήνες που διήρκεσε το αρχικό στάδιο της εκπαίδευσής τους, οι νέοι χειριστές των «αόρατων» βομβαρδιστικών Β-2 Spirit πραγματοποίησαν 10 πτήσεις με το «Bravo Deuce» από την αεροπορική βάση Whiteman, έριξαν τέσσερεις βόμβες Mk.84 των 2.000 λιβρών και έμαθαν απ’ έξω κι ανακατωτά το εγχειρίδιο περί αποφυγής της εχθρικής αεράμυνας.

Σημειωτέον ότι μεταξύ των εκπαιδευομένων της IQT 85 ήταν τρείς χειριστές «φρέσκοι» από την Σχολή και ένας πρώην εκπαιδευτής στα μεταγωγικά C-17. Ασχέτως προηγούμενης εμπειρίας, άπαντες έβαλαν ώρες στα υπερηχητικά εκπαιδευτικά Τ-38Α Talon πετώντας «όργανα», πτήσεις σχηματισμού και για να είναι σε φόρμα για τα Β-2.

Όλοι οι πιλότοι των βομβαρδιστικών stealth είναι παράλληλα πιστοποιημένοι στα Τ-38Α και μάλιστα τρείς από τους αποφοίτους της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής σειράς είναι εκπαιδευτές στον τύπο. Το να μπει ένας χειριστής στην ελίτ των πιλότων που πετούν με Β-2 δεν είναι μικρό πράγμα, γι’ αυτό και οι απόφοιτοι της IQT 85 το γιόρτασαν φτιάχνοντας το ακόλουθο βίντεο. Τα δε πλάνα από drone του βομβαρδισμού θέσεων του ISIS στην Λιβύη γυρίσθηκαν όταν αυτοί ακόμη εκπαιδεύονταν αλλά… τους άρεσαν και τα συμπεριέλαβαν στο βίντεο!

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...