Εκκλησία

Χριστιανός προσεύχεται με Σταυρό και Βίβλο μαζί με μουσουλμάνους της Ιερουσαλήμ σε πράξη αλληλεγγύης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τουλάχιστον περίεργη κίνησης...αλληλεγγύης είχαμε στους Αγίους Τόπους.

Οι θρησκευτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί στην Ιερουσαλήμ καθώς η ισραηλινή αστυνομία έχει απαγορεύσει στους άνδρες κάτω των 50 ετών να εισέρχονται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για τις μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής.
Η ισραηλινή αστυνομία έβαλε ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους στο τζαμί Haram al-Sharif, γνωστό στους Εβραίους ως Mount Temple, μετά από μια επίθεση που σκότωσε δύο αστυνομικούς.

Μέσα από όλα αυτά, ο Nidal Aboud ένας Χριστιανός, βρέθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες μουσουλμάνους, καθώς πραγματοποιούσαν τις προσευχές την Παρασκευή στη γειτονιά Wadi el-Joz έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η στιγμή της διαθρησκευτικής "συνεργασίας" καταγράφηκε σε μια φωτογραφία από το CNN και δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και βέβαια διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος δήλωσε ότι θέλει να προσευχηθεί με τους μουσουλμάνους για λόγους αλληλεγγύης. "Είχα ένα όνειρο από τότε που ήμουν παιδί. Ήθελα να γεμίσω τον κόσμο με αγάπη. Ήθελα να είμαι αυτός που φυτεύει αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων ", δήλωσε ο Aboud στο CNN.

Κρατώντας μια Βίβλο με ένα σταυρό γύρω από το λαιμό του, είπε ότι δεν αισθανόταν εκτός τόπου και χρόνου. "Ζήτησα από τους μουσουλμάνους φίλους μου την άδεια να προσευχηθώ ανάμεσά τους. Μου ζήτησαν να σταθώ δίπλα τους ", είπε.

"Το κίνητρό μου ήταν να είμαι αλληλέγγυος με τους μουσουλμάνους αδελφούς μου και για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου για το Παλαιστινιακό μας ζήτημα ενάντια στην [ισραηλινή] κατοχή και τις πολιτικές της ενάντια στους ιερούς τόπους μας, είτε πρόκειται για το τζαμί είτε για την εκκλησία", τόνισε.

Ο Aboud βλέπει την πράξη του ως τρόπο γεφύρωσης των θρησκειών της περιοχής. "Το βλέπω ως ένα σημάδι από το Θεό που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα ως πρεσβευτής καλής θέλησης μεταξύ των θρησκειών".

Δείτε το βίντεο οπως αναρτήθηκε στο twitter

https://twitter.com/OrenCNN/status/889140652969259009?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Ftribune.com.pk%2Fstory%2F1465265%2Fchristian-man-prays-jerusalem-muslims-act-solidarity%2F

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...