Κόσμος

Φόβος και τρόμος! Ο πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει ακόμη και τη Νέα Υόρκη (βίντεο)


Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πλήξει η Βόρεια Κορέα τη Νέα Υόρκη μ’ έναν «τρομερό πύραυλο», πιο προηγμένο απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, όπως εκτιμά Αμερικανός ειδικός.

Ερευνητές θεωρούν ότι η απειλή που συνιστά για τις ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει υποτιμηθεί καθώς ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε πρόσφατα η Πιονγιάνγκ ανέβηκε επτά φορές ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι αρχικές εκτιμήσεις πως ο πύραυλος του Κιμ θα μπορούσε να φθάσει το πολύ μέχρι την Αλάσκα είναι εσφαλμένες κι ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ πιο καταστροφικές καθώς ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει ακόμη και τη Νέα Υόρκη...

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι η πρώτη της δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στέφθηκε με επιτυχία. Ο Hwasong 14 ήταν ο πρώτος πύραυλος του είδους του που δοκίμασε το κομμουνιστικό καθεστώς και η εκτόξευσή του προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας σ’ ολόκληρη την υφήλιο, καθώς ο βορειοκορεάτης δικτάτορας έχει ορκιστεί ότι θα μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «σωρό από στάχτη».

Πιστεύεται ότι το ελάχιστο βεληνεκές του είναι 5.500 χιλιόμετρα και μολονότι σχεδιάστηκε για πυρηνικά πλήγματα, θα μπορούσε να φέρει και χημικά ή βιολογικά όπλα.

Μιλώντας για το βεληνεκές του νέου πυραύλου του Κιμ ο Τζέφρι Λιούς, καθηγητής στο James Martin Center for Nonproliferation Studies, δήλωσε:

«Ο κόσμος μιλάει για την Αλάσκα, αλλά αυτό απλώς τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. [Ο πύραυλος] έδειξε ότι μπορεί να φθάσει μέχρι την Αλάσκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το μέγιστο βεληνεκές του. Αναλύουμε τις δυνατότητές του και φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερες. Πιθανώς να μπορεί να χτυπήσει τη Νέα Υόρκη. Αυτός ο τελευταίος πήγε επτά φορές υψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είναι τρομερός πύραυλος.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...