Κύπρος

Φονικός καύσωνας στην Κύπρο – Δύο νεκροί σε 24 ώρες

Δύο θανάτους, λόγω θερμοπληξίας, το τελευταίο 24ωρο, επέφεραν οι υψηλές θερμοκρασίες, που πλήττουν την Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Τη ζωή τους έχασαν δύο γυναίκες 79 και 60 χρονών από την επαρχία Λευκωσίας, οι οποίες ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς αντιμετώπιζαν και χρόνια προβλήματα υγείας.

Σήμερα ο υδράργυρος δείχνει 44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού από κίτρινο σε πορτοκαλί.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Μούσκος ανέφερε ότι μείωση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τετάρτη, με τον υδράργυρο να κατεβαίνει στα κανονικά επίπεδα εποχής και να φτάνει στο εσωτερικό τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, μέχρι και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 41 και 43 βαθμών και συστήνεται προσοχή ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Κάποια στιγμή σήμερα τόσο στη Λευκωσία όσο και στο Παραλίμνι σημειώθηκε καύσωνας, αναφέρει ο κ. Μούσκος, εξηγώντας ότι καύσωνας επικρατεί όταν υπάρχει ο συνδυασμός των εξαιρετικά ψηλών θερμοκρασιών, χαμηλών μποφόρ και ψηλών επιπέδων υγρασίας.

Το ότι ο συναγερμός από κίτρινος έγινε πορτοκαλί σημαίνει ότι ο καιρός δεν είναι συνηθισμένος και χρειάζεται προσοχή. Ο πορτοκαλί συναγερμός αφορά ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο κίτρινος συναγερμός σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος. Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα, να είναι όλοι σε εγρήγορση και να ακολουθούμε τις ανακοινώσεις αρμόδιων υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ