Πολιτική

Τσακαλώτος για Βαρουφάκη: Εχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου

Με ειρωνεία και αιχμές προς τα μέσα ενημέρωσης σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή  τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

«Πριν τις τελευταίες δυο εβδομάδες είχα ανησυχία για το φίλο μου τον Βαρουφάκη. Νόμιζα  πως θεωρούνταν υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας.  Τελικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσέχουν τα λόγια του με θρησκευτική ευλάβεια», είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή και συνέχισε: Ούτε  ποσοστά να παίρνανε τα μέσα δεν θα τα αναπαρήγαγαν  τόσο πολύ. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν στεναχωριέμαι.

Για την έξοδο στην αγορά, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, είπε ότι έχω ακούσει πολλά επιχειρήματα που ξεπερνούν την επιστήμη και πρόσθεσε ότι περιμένω πιο  πολύ σοβαρές παρεμβάσεις σε αυτή τη Βουλή.

Όπως τόνισε, το σοβαρό δεν είναι αν είναι η δική μας έξοδος είναι καλύτερη από αυτή του 2014 ή της Κυπρου ή Πορτογαλίας. “Η  δική μας έξοδος εντάσσεται σε μία συνολική στρατηγική και αυτή η έξοδος είναι μέρος μίας στρατηγικής  για να βγούμε από το μνημόνιο. Είναι μία λύση που δόθηκε το 2017 και θα γίνει μεγαλύτερη αποσαφήνιση  αργότερα και θα μας επιτρέψει να ξανα βγούμε με σοβαρό επιτόκιο.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι στο τελος ο ελληνικός λαός δεν θα θυμάται  ουτε τη δική μας, ουτε τη δική και πρόσθεσε ότι θα θυμαται τη στρατηγικη του στοχου να βγει από το Μνημονιο, κατι που θα ανοιξει  το δρομο για επιστροφή στο ρυθμό ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ