Αρχείο

Το χάραγμα του θηρίου: Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτική εμφύτευση μικροτσίπ - Εταιρεία «μαρκάρει» υπαλλήλους της


Η εταιρεία Three Square Market με έδρα το Ουισκόνσιν, θα γίνει η πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που θα εμφυτεύσει μικροτσίπ στα χέρια των εργαζομένων της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε αυτόματες μηχανές με τρόφιμα και σνακς και πρόσφατα πρόσθεσε την δυνατότητα χειρισμού με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, επιτρέποντας στον καθένα να πληρώσει για τα τρόφιμα απλά κουνώντας το χέρι του κοντά σε μία από τις συσκευές τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σχετικά:

«Για να δείξουμε ότι τα εμφυτεύματα RFID είναι ασφαλή, η εταιρεία θα παρέχει δωρεάν τα RFID εμφυτεύματα σε όλους τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια ενός «τσιπ πάρτυ» την 1η Αυγούστου. Η εμφύτευση θα είναι προαιρετική».

Εκτός από το όφελος από τη χρήση αγοράς τροφίμων από τα μηχανήματα, η 32M και η BioHax λένε ότι το τσιπ έχει δευτερεύοντα οφέλη, όπως το άνοιγμα των θυρών πρόσβασης, ενεργοποίηση φωτοτυπικών μηχανημάτων γραφείου, αυτόματη σύνδεση με υπολογιστές, ξεκλείδωμα τηλεφώνων, ακόμη και την αποθήκευση κρίσιμων πληροφοριών ιατρικής / υγείας.

Όπως δηλώνει το στέλεχος της εταιρίας Τοdd Westby:

«Είναι το επόμενο μεγάλο βήμα και θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της Three Square Market θα έχουν το τσιπ εμφυτευμένο στο σώμα τους από την επόμενη εβδομάδα. Κάθε τσιπ έχει μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού. Η ιδέα είναι να μπορεί κάποιος να εκτελέσει αγορές προϊόντων με το μικροτσίπ που θα είναι εμφυτευμένο στο χέρι του, όπως θα χρησιμοποιούσε για τον ίδιο σκοπό το κινητό του τηλέφωνο.»

Εννοεί την  τεχνολογία E-Wallet της Google που έχει μετατρέψει το τηλέφωνο σε «εικονικό πορτοφόλι» που σαρώνεται για να γίνουν οι αγορές.

Ο Westby προσθέτει ότι τα δεδομένα θα είναι ασφαλή και κρυπτογραφημένα ενώ αρνείται ότι θα υπάρχει ανίχνευση μέσω GPS. Ο ίδιος δήλωσε ότι η εμφύτευση μικροτσίπ είναι το «επόμενο βήμα» στα συστήματα πληρωμής και προέβλεψε ότι η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα διαβατήρια αλλά ότι θα υπάρχουν και άλλες δυνατότητες όπως άνοιγμα θυρών και αποθήκευση βιομετρικών χαρακτηριστικών.

Τα τσιπ ραδιοσυχνικής αναγνώρισης χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να “επικοινωνήσουν”, και μπορούν να “διαβαστούν” σε απόσταση μέχρι και 15 εκατοστών (6 ιντσών), εξήγησε ο Ντάνα. Μεταξύ αυτών που καταδικάζουν την εμφύτευση ηλεκτρονικών τσιπ σε ανθρώπους συγκαταλέγεται και η γερουσιαστής της Νεβάδα, Μπέκι Χάρις, η οποία τον Φεβρουάριο εισήγαγε νομοθεσία που θα καθιστά παράνομη την υποχρεωτική εμφύτευση μικροτσίπ.

“Μπορεί να κλαπούν ηλεκτρονικά οι πληροφορίες που περιέχονται μέσα στα τσιπ”, τόνισε η Χάρις στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας στην αρχή του χρόνου. Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Τοντ Ουέστμπι, η τεχνολογία μπορεί να γίνει δημοφιλής σε εταιρείες. “Σε βάθος χρόνου, η τεχνολογία αυτή θα αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντάς μας να την χρησιμοποιήσουμε ως διαβατήριο, σε δημόσιες συγκοινωνίες, και για όλες τις αγορές, κλπ.”, τόνισε.

Παρουσιάζουν δηλαδή την εμφύτευση μικροτσίπ σαν πλεονέκτημα που θα διευκολύνει τις συναλλαγές. Βέβαια το λογικό είναι ότι από τη στιγμή που θα έχει διαδοθεί η εθελοντική εμφύτευση του τσιπ και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να συνηθίζουν την ιδέα, θα είναι απείρως ευκολότερο για τις κυβερνήσεις να επιβάλουν «με το έτσι θέλω» την εμφύτευση.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα μετρητά σε φυσική μορφή θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν και θα είναι αδύνατο να αγοράσεις, να πωλήσεις, να δουλέψεις ή να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα χωρίς το μικροτσίπ.

Φαίνεται πως η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με την σοβαρότερη πρόκληση στην ιστορία της.

https://youtu.be/5I27upoq0zA

http://w3.cdn.anvato.net/player/prod/anvload.html?key=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

https://youtu.be/DdvMTDpdUdk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ