Κόσμος

Τι κάνει στην Κίνα ο Α.Σαμαράς; Διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας και Ευρωζώνη στην ατζέντα (εικόνες, βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επίσημη τιμή υποδέχθηκε η Κίνα τον Αντώνη Σαμαρά, μια επίσκεψη που παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς η πρόσκληση ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού, και μάλιστα μιας μεγάλης χώρας όπως η Κίνα, σε έναν τέως πρωθυπουργό δεν είναι συνήθης και εκτός από προσωπική τιμή στον κύριο Σαμαρά δείχνει και τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες.

Ως επίσημος προσκεκλημένος ο τέως πρωθυπουργός έγινε δεκτός χθες στο Πεκίνο από τον πρωθυπουργό της Κίνας, κ. Li Keqiang.

Στην συνάντηση παρευρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κ.Wang Yi, καθώς και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Στο τραπέζι τέθηκαν ουσιαστικά και επίκαιρα ζητήματα, όπως:

-Πρώτον, τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.

-Δεύτερον, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco.

-Τρίτον, τα ζητήματα της πορείας της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.

-Τέταρτον, τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Στο τραπέζι της συνάντησης, εκεί όπου συζητήθηκαν τα επίκαιρα θέματα

Από το πλευρό του Αντώνη Σαμαρά δεν έλειπε η σύζυγός του, Γεωργία. Ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.

Χαμόγελα και χαλαρή διάθεση, σε ένα όμορφο περιβάλλον, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου - Ο Αντώνης Σαμαράς, απαθανατίζεται, πρόσχαρος, όπως και η σύζυγός του, Γεωργία, η οποία κάθεται απέναντι στο στρογγυλό τραπέζι - Ο πρωθυπουργός την Κίνας στην κεντρική θέση δείχνει να απολαμβάνει την συζήτηση

https://www.youtube.com/watch?v=-4qAyvYV9P4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ