Μέση Ανατολή

Τη δίκη του φρουρού που πυροβόλησε και σκότωσε δυο Ιορδανούς ζήτησε ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας απαίτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τον Ισραηλινό φρουρό που πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ιορδανούς στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν και προειδοποίησε ότι ο τρόπος που θα χειριστούν την υπόθεση οι ισραηλινές αρχές θα επηρεάσει άμεσα τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο μονάρχης του χασεμιτικού βασιλείου, μιλώντας σε συνάντησή του με ανώτερους Ιορδανούς αξιωματούχους, απαίτησε από τον Νετανιάχου «να λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο δολοφόνος θα δικαστεί και να μην χειριστεί την υπόθεση σαν ένα πολιτικό σόου για να επιτύχει προσωπικά πολιτικά οφέλη», όπως υπογράμμισε ανακοίνωση των ανακτόρων.

Παράλληλα επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την υποδοχή ήρωα που επεφύλαξε στον φρουρό κατά την επιστροφή του στο Ισραήλ.

«Είμαστε χαρούμενοι να σε βλέπουμε εδώ και που όλα τελείωσαν. . . Ενήργησες με τον σωστό και ήρεμο τρόπο. . . Είσαι ένας εκπρόσωπος του κράτους του Ισραήλ και το κράτος του Ισραήλ δεν θα το ξεχάσει ποτέ», είπε ο Νετανιάχου στον εργαζόμενο στη διπλωματική αντιπροσωπεία όταν τον συνάντησε την Τρίτη, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
«Απορρίπτουμε εντελώς αυτήν την προκλητική συμπεριφορά. . . που τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό», τόνισε ο Ιορδανός μονάρχης.

«Ένα μέλος του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας στο Αμάν άνοιξε πυρ ενάντια σε δύο πολίτες της χώρας μας και το ιορδανικό κράτος θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να τον οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε, ενώ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι η στάση που θα κρατήσει στην υπόθεση θα «επηρεάσει άμεσα» τις διμερείς σχέσεις.

Την Τρίτη, το Αμάν επέτρεψε την επιστροφή στο Ισραήλ του προσώπου που κατηγορείται πως σκότωσε τους δύο Ιορδανούς.
Η Ιορδανία θα συνεχίσει την έρευνα έως ότου «εξακριβωθεί η αλήθεια και αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...