Πολιτική

Τάσεις MRB: Με 11,9 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

Με 11,9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που καταγράφει τις τάσεις Ιουνίου.

Η Ν.Δ. καταγράφει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,8%, σύμφωνα με τις τάσεις που καταγράφει η MRB και η οποίαπαρουσιάστηκε από το κεντρικόδελτίοειδήσεων του ΑΝΤ1 .

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 17,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα - Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 58,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,8%. Η επιλογή «Κανένα Κόμμα» καταγράφει ποσοστό 20,6%. Ακολουθούν «Άλλο Κόμμα» με 3,5% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 34,3% απαντά η Ν.Δ., το 21,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 35,6% Κανένα Κόμμα, ενώ στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κέρδιζε έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 44,2% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 26,1% Ν.Δ.

Στο ερώτημα πότε θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 58,3% απαντά να προκηρυχθούν άμεσα ή σε 12 μήνες περίπου (καλοκαίρι 2018), ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 45,2% απαντά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,6% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της Ν.Δ. και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,6%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 42,0%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου. Το 31,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 16,7% το κυβερνών κόμμα. Το 38,3% απαντά «Κανένα κόμμα».

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face).

Η εκτίμηση ψήφου των βουλευτικών εκλογών, όπως καταγράφεται στις τάσεις της MRB Ιουνίου 2017

Στις τάσεις της MRB τον Δεκέμβριο του 2016 η ΝΔ προηγείτο με διαφορά 12,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση των ποσοτών με την αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια

Η εκτίμηση ψήφου χωρίς την αδιευκρίνιστη ψήφο

Η αναγωγή των ποσοστών χωρίς την συνολική αδιευκρίνιστη ψήφο

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 58,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,8%. Η διαφοράφθάνει το 43,6%


Το 11% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται προςτη ΝΔ

Σε πολύ υψηλά ποσοστά η συσπείρωση της ΝΔ φθάνει το 89,7%

Το 40,3% των ερωτηθέντων θέλουν πρόωρεςεκλογές

Με έντεκα μονάδες διαφορά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Η αρνητική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα φθάνει το 71,4%

Διάχυτη η απαισιοδοξία για την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος


https://youtu.be/HPUnib7IO9o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...