Ένοπλες Συρράξεις

Σφαγές Τούρκων εντός και εκτός χώρας: Αγριες συγκρούσεις και ενέδρες με εν ψυχρώ δολοφονίες από PKK-YPG (βίντεο, εικόνες)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Αγριες και κλιμακούμενες είναι οι επιθέσεις που πραγματοποιεί το PKK-YPG το τελευταίο δίμηνο κατά των τουρκικών δυνάμεων τόσο στη ΝΑ Τουρκία όσο και στη Β.Συρία. Το PKK δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από επιθέσεις μερικές εκ των οποίων είναι εντυπωσιακές.

Oι Τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ χρησιμοποιώντας το πυροβολικό κατά της κουρδικής πόλης Tal Rafaat στη Β.Συρία. Το YPG απάντησε άμεσα και βομβάρδισε το χωριό Jibrin κοντά στην Azaz, μια πόλη που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές τους.

Επίσης το χωριό Ayn Duknah που ελέγχεται από τον YPG δέχεται σφοδρά επιθέσεις με πυροβολικό και όλμους. Το YPG αποφάσισε να οπισθοχωρήσει ώστε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες, να ανασυνταχθεί και να ανακαταλάβει το χωριό αργότερα.

Ταυτόχρονα, το PKK έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από επίθεση Κούρδων στις 13 Ιουλίου σε φυλάκιο του τουρκικού στρατού στην ύπαιθρο της επαρχίας Χακάρι στη ΝΑ Τουρκία.

Το φυλάκιο βρισκόταν στον λόφο (γιατί πλέον δεν έμεινε τίποτα) Τσετά . Κουρδική ρουκέτα τινάζει στον αέρα και ένα τουρκικό τεθωρακισμένο.

Το γραφείο Τύπου των Κούρδων αναφέρει:

«Οι δυνάμεις μας χτύπησαν της κατοχικές δυνάμεις που στάθμευαν στον λόφο Τσέτα στην περιοχή Σεμζινάν (Σεμντινλί) στις 08.20 στις 13 Ιουλίου 2017. Ο αριθμός των απωλειών από αυτή τη δράση δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί».

Νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου, οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα σε τουρκική στρατιωτική φάλαγγα στην ύπαιθρο της επαρχίας Σιρνάκ στη νοτιοανατολική Τουρκία

Η ενέδρα βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο

«Στις 27 Ιουνίου, στις 16.00, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επίθεση ενάντια σε στρατιώτες του εχθρού από το τάγμα Gundıkê Melê στο Σιρνάκ. Οι δυνάμεις μας χτύπησαν ένα στρατιωτικό όχημα τύπου Reo ανάμεσα στους λόφους που παρέχουν προστασία στο τάγμα. Αποτελεσματικές επιθέσεις από κοντινή απόσταση άφησαν τρεις Τούρκους στρατιώτες νεκρούς», αναφέρεται στο πολεμικό ανακοινωθέν του PKK.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι Κούρδοι είχαν στήσει ενέδρα και περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Οι Τούρκοι στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόρτα του συνοδηγού και σκοτώθηκαν όλοι.

Σε άλλη επίθεση, δεκαεπτά στρατιώτες τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία από την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει μέλη του ΡΚΚ στον δρόμο τη στιγμή που διερχόταν όχημα του τουρκικού στρατού.

Το όχημα περνούσε από τη συνοικία Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράν και το Ιράκ, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ανέφερε ο στρατός και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Αρχικά ο στρατός ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αλλά σε μεταγενέστερη ανακοίνωση διευκρίνισε ότι κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά.

"Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά του PKK από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξουδετερώθηκαν 54 μαχητές εκ των οποίων ένας από τους δήθεν ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης" αναφέρουν οι Τούρκοι

"Έπεσε μάρτυρας ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι 26 στρατιώτες στις επιχειρήσεις".

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Χακάρι, Σίρνακ, Ντιγιαρμπακίρ, Μάρντιν, Έρζουρουμ, Μπάτμαν, Βαν και Σίιρτ.

Οι δυνάμεις ασφάλειας στα πλαίσια των επιχειρήσεων εντόπισαν 16 σπηλιές, καταφύγια και αποθήκες με αρκετά όπλα και πυρομαχικά.

Από την άλλη οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν 19 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στις συνοριακές περιοχές συνελήφθησαν 5207 άνθρωποι.

https://www.youtube.com/watch?v=AN8gchdejOYhttps://www.youtube.com/watch?v=BTFXKlPjyNkhttps://twitter.com/_Hamzako/status/886995904846336000

https://twitter.com/A_Ozkok/status/887053034186055681

https://twitter.com/A_Ozkok/status/886893776698060800

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/887309673761787906

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/887671725802094592

https://twitter.com/agirecudi/status/888800770207907840

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ