Ένοπλες Συρράξεις

Συρία: Νέα εδάφη υπό τον έλεγχο του Στρατού κοντά στη Χομς (βίντεο)


Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (SAA), οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (NDF) και οι σύμμαχοί τους, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από τις Ρωσικές Αεροναυτικές Δυνάμεις, απελευθέρωσαν το χωριό Baghliyah και τους γύρω λόφους από τους ισλαμιστές του ISIS στην ύπαιθρο του ανατολικού Homs. Αυτή η πρόοδος επέτρεψε στις κυβερνητικές δυνάμεις να υπερφαλαγγίσουν τα χωριά Dabat Milli, Taliah Sharqiyah και να αναπτυχθούν σε απόσταση βολής από το Rasm Hamidah.

Η γενική ιδέα αυτής της προόδου είναι να ασκήσει πρόσθετη πίεση στους τρομοκράτες του ISIS βόρεια του αυτοκινητόδρομου Homs-Palmyra και να συμβάλει σε μια ευρύτερη προσπάθεια απομόνωσης και καταστροφής μιας μεγάλης στρατιωτικής μονάδας του ISIS στην πόλη Uqayribat.

Η SAA, η NDF και άλλες φιλοκυβερνητικές μονάδες έχουν αγωνιστεί να το πράξουν αυτές τις κινήσεις από τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο ISIS έχει ισχυρή άμυνα στην περιοχή και είναι αποφασισμένος να αποτρέψει αυτό το σενάριο.

Ένας έντονος αγώνας συνεχίζεται σε πολλαπλά μέτωπα στην περιοχή.

https://www.youtube.com/embed/hkaFXpzYKyY
https://www.youtube.com/embed/_zEk2nDIQ0g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...