Πολιτική

Στο εξωτερικό και με τις...ευλογίες του στέλνει ο Κ. Γαβρόγλου τους πανεπιστημιακούς που διαφωνούν με το ν/σ του

Στο εξωτερικό και με τις... ευλογίες της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στέλνονται όσοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο του για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αυτή την χωρίς περιστροφές προτροπή απηύθυνε ο κ. Γαβρόγλου σε όσους πανεπιστημιακούς διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του για τα μεταπτυχιακά τμήματα, κατά την συζήτηση στη Βουλή χθες του σχετικού νομοσχεδίου.      

Απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα πανεπιστήμια είπε χαρακτηριστικά:

"Αν κόψετε –λένε- να πληρώνονται έξτρα κάποιοι, τότε οι καλοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα καταρρεύσει το σύστημα. Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν πληρώνονται έξτρα, εγώ τους προτρέπω να φύγουν. Όμως δεν θα το κάνουν, γιατί αυτό είναι μια τρομοκρατία που γίνεται στον δημόσιο λόγο και γίνεται από κάποιους απειλητικά. Και θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε αυτή την καραμέλα ότι, δηλαδή, οι καλοί επειδή δεν πληρώνονται θα φύγουν έξω."

Μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου αρνήθηκε να βγάλει από το νόμο από τον νόμο το δικαίωμα αναπομπής από το Υπουργείο. "Για ποιον λόγο να το βγάλω; Εμείς είμαστε η Πολιτεία η οποία ελέγχει τη νομιμότητα και η νομιμότητα έχει προσδιοριστεί από την απόφαση του ΣτΕ. Μόλις πάμε να βάλουμε κανόνες, μεταξύ των οποίων είναι και η υπακοή στο ΣτΕ, σας τρομάζει. Γιατί, δεν ξέρω".

Έβγαλε και Harvard υπό κατάρρευση

Με πρωτοφανή ευκολία ο υπουργός στην ομιλία του, έβγαλε και το Harvard υπό κατάρρευση από οικονομικά προβλήματα.

"Άκουσα τον κ. Κρεμαστινό και σοκαρίστηκα γιατί μας είπε ‘γιατί δεν παίρνουμε το Harvard να το αντιγράψουμε;’ Στο περιοδικό Fortune, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό περιοδικό, λέει ότι μπορεί να καταρρεύσει το αμερικανικό σύστημα γιατί τα οικονομικά του είναι εκτός ελέγχου. Αυτά συζητιούνται διεθνώς, δεν είναι ίδιον της Ελλάδας".

Γενικά για το νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι: "Από την αρχή είπα ότι η γενική φιλοσοφία του νόμου είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και οι ακαδημαϊκοί κανόνες. Αυτό επανανοηματοδοτεί το Δημόσιο συνολικά. Ρημάχτηκε το Δημόσιο γιατί υπονομεύτηκαν οι κανόνες. Ως κυβέρνηση κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να επαναφέρουμε σε μια κανονικότητα και να επανανοηματοδοτήσουμε το Δημόσιο".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ