Κοινωνία

Σπίρτζης: Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αθήνα

"Ούτε έχουμε αλλάξει, ούτε έχουμε παραδοθεί. Όπου μπορούμε ασκούμε πολιτικές σύμφωνες με την δική μας αντίληψη, με τις δικές μας προτάσεις. Ο ΟΑΣΘ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα", απαντά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση. "Τους μεγάλους", όπως τους χαρακτηρίζει, "αυτοπροσδιοριζόμενους μεταρρυθμιστές της νεοφιλελεύθερης ΝΔ και της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας".

"Δεν θα ήταν κακό σε κάποια θέματα να μιμηθούν είτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είτε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα τους κατηγορήσει κανείς, έξω από τα κόμματά τους", πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

«Η αποϊδιωτικοποίηση είναι ο ακριβός αντίθετος όρος από την αποκρατικοποίηση», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Σημαίνει ότι ξεκινάμε να ανακτάμε την χαμένη μας εθνική κυριαρχία και να εφαρμόζουμε πολιτικές που πιστεύουμε».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει άμεσα το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Υπήρχαν, όπως σημειώνει, πρόσθετες υποχρεώσεις για τη διασφάλιση του απορρήτου των μετακινήσεων των πολιτών. Επίσης, επιμέρους προβλήματα προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων μηχανημάτων ηλεκτρονικών καρτών.

Ο κ. Σπίρτζης σχολιάζει και το πρόσφατο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

"Κάποτε θα είχαν ανατριχιάσει όλοι όσοι θα ήταν παρόντες", ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να λέει από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι "αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν".

"Εύχομαι, προσθέτει, να επιστρέψουν στη πολιτική κατεύθυνση που είχε το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κίνημα πριν τη μετεξέλιξή του από τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ