Πολεμική αεροπορία

Πτώση Αεροσκάφους στη Λάρισα: Η τελευταία επικοινωνία στον ασύρματο

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η τραγωδία με το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δένδρων και Πλατανουλίων, έξω από τη Λάρισα, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 20.40 ήταν η τελευταία επικοινωνία με την 110 Πτέρυγα Μάχης. Καλά επιβεβαιωμένες πηγές δήλωσαν οτι ο κυβερνήτης είπε στον ασύρματο: "Σε 15 λεπτά θα σε καλέσω ... στο Κουτσόχερο ... προσεγγίζοντας την Τερψιθέα για "touch and go" (άγγιγμα και απογείωση) "

Λίγο μετά τις 21.15 ο πομπός εντοπισμού έκτακτης ανάγκης, Emergency Locator Transmitter [ELT], του αεροσκάφους εξέπεμψε σήμα κινδύνου αναφέρουν πηγές και κατά τις 21.30 το αεροσκάφος τέθηκε σε φάση κινδύνου από το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης σημείωσε πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

O άτυχος επισμηναγός που χάθηκε χθες το βράδυ στη Λάρισα είναι ο 34χρονος Νίκος Γρηγορίου ενώ συνοδοιπόρος του ήταν ό επίσης ο άτυχος 43χρονος Διονύσης Τσεκούρας, επιχειρηματίας στην Λάρισα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...