Κοινωνία

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών 420: Παγκόσμια αναγνώριση για την Ελλάδα

Είναι μία γιορτή του αθλητισμού. Μία γιορτή της ιστιοπλοίας. Το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420  που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ)  από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου, με αποκλειστικό δωρητή  το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»,  μετράει αντίστροφα για την έναρξή του. Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας οι προετοιμασίες των αθλητών/αθλητριών και των διοργανωτών είναι πυρετώδεις.

Ένα αθλητικό και πολιτιστικό μωσαϊκό συνθέτουν οι 368 ιστιοπλόοι  οι 54 προπονητές και οι 70 συνοδοί αποστολών που έχουν έρθει από κάθε γωνιά του πλανήτη για να λάβουν μέρος σε μία διοργάνωση που μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας, το οποίο μαγνητίζει το βλέμμα  του παγκόσμιου ναυταθλητισμού.

Το γεγονός ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  είναι open  έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής και σε χώρες εκτός Ευρώπης. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή  πληρώματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το παρών δίνουν ιστιοπλόοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ινδία και την Ινδονησία.

Στη διοργάνωση των αγώνων συμμετέχουν άνθρωποι της ιστιοπλοίας με εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δίνοντας μία μεγάλη διάσταση στο πανευρωπαϊκό.

Έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε ην Ελλάδα, τον Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας για την ανάληψη της διοργάνωσης σε εποχές δύσκολες οικονομικά.

Αποτελεί  διεθνής αναγνώριση όχι μόνο της  ελληνικής ιστιοπλοΐας αλλά και της Ελλάδας. Μία αναγνώριση ότι οι Έλληνες ενωμένοι  μπορούν ακόμη και σε δύσκολες εποχές να συναγωνιστούν μεγάλες αθλητικές δυνάμεις, έχοντας ως πλεονεκτήματα  την εμπειρία, την τεχνογνωσία, το μεράκι και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Η Ελλάδα αποδεικνύει και μέσω του αθλητισμού και δη της ιστιοπλοΐας ότι είναι μία παγκόσμια ναυτική δύναμη.

Το πρόγραμμα

Μέρα 1η - 22 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00,  σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από τους υπεύθυνους της κλάσης του 420, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τις προδιαγραφές.

Μέρα 2η - 23 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00

Μέρα 3η - 24 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00

Αγώνας δοκιμής                                                                14:00

Τελετή έναρξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 20:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μέρα 4η - 25 Ιουλίου Αγώνες 12:00

Μέρα 5η - 26 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 6η - 27 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 7η - 28 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 8η - 29 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 9η - 30 Ιουλίου Αγώνες

Απονομή κυπέλλων και τελετή λήξης στο ΝΟΤΚ 19:30

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...