Ρωσία

Παγκόσμιο παιχνίδι Υδρογονανθράκων: Η Μόσχα «ρίχνει» στην Μεσόγειο θάλασσα 18 πυραυλακάτους με την κωδική ονομασία «Μαύρες Αράχνες»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ναυτική κυριαρχία αποζητά η Μόσχα στην Μεσόγειο και κατασκευάζει πλωτές βάσεις εκτόξευσης πυραύλων επί παντός στόχου ,ειδικά μετά τις εξαγγελίες  της Άγκυρας για ισχυρό τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην περιοχή μας.   

 Το ρωσικό ναυτικό σκοπεύει να παραλάβει 18 πυραυλακάτους με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας –αέρος , οι οποίες θα αποτελούν το νέο τρομερό όπλο για την ενίσχυση του ρωσικού στόλου  στη Μεσόγειο Θάλασσα, έχοντας πολλαπλές αποστολές, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό όμως που δεν ανακοίνωσαν οι Ρώσοι είναι το που θα έχει έδρα η δύναμη πυραυλακάτων, αν και η επικρατέστερη χώρα είναι η Λιβύη και το λιμάνι της Βεγγάζης ή του Τομπρούκ.  Δεν γίνεται κάπου πρέπει να υπάρχει μια βάση ανεφοδιασμού πολλαπλών δυνατοτήτων και η Λιβύη εξυπηρετεί αυτό το σχέδιο. 

Η Ρωσία κατασκευάζει πυραυλακάτους βάσει προγράμματος του σχεδίου Karakurt στο εργοστάσιο του Zelenodolsk ως «μια έκπληξη» στην δύση στην Μεσόγειο θάλασσα,  που αποτελεί κύριο στόχο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και με στόχο την  διαφύλαξη  των εξεδρών  εξόρυξης στην αιγυπτιακή ΑΟΖ , γεγονός που θα λάβει σάρκα και οστά πολύ σύντομα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα πλοία ονομάζονται «Karakurt», που σημαίνει ένα είδος αραχνών  από το γένος των «μαύρων χήρων», το δάγκωμα των οποίων  είναι θανατηφόρο για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Οι νέες πυραυλάκατοι διαθέτουν μήκους 60 μέτρων και πλάτος δέκα μέτρων, και μπορούν να κινούνται με ταχύτατα  30 κόμβων ενώ διαθέτουν αυτονομία έως και 15 ημέρες.

Οι 18 πυραυλάκατοι «Karakurt» θα συγκροτήσουν  μια ισχυρή ομάδα πυραυλοφόρων πλοίων η ισχύ της οποίας θα είναι πολύ μεγάλη. Η κατασκευή τους διαρκεί περίπου ένα χρόνο και κοστίζει λιγότερο από τη συναρμολόγηση αντιτορπιλικών με πυραύλους cruise και είναι ελαφρώς κατώτερη από τις ικανότητες μάχης αυτών των πλοίων.

Οι εργασίες για την κατασκευή των νέων πλοίων διεξάγονται στο πλαίσιο των του εθνικού σχεδίου αναβάθμισης του κρατικού εξοπλισμού, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2018 έως το 2025.

Ο Victor Murakhovsky, αρχισυντάκτης του αμυντικού περιοδικού «εξοπλισμός της πατρίδας» και πρόεδρος της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απάντησε σε ερωτήσεις του ανταποκριτή Pravda.Ru.

Τι είναι μοναδικό για αυτά τα πλοία; Προσδιορίζουν την προτεραιότητα της Ρωσίας στο ναυτικό;

«Ναι, είναι πλοία μικρής κλάσης με μετατόπιση κάτω από χίλιους τόνους, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν ισχυρά όπλα, όπως οι  υψηλής ακρίβειας πύραυλοι  Caliber-NK, οι οποίοι διαθέτουν  μεγάλο βεληνεκές. Η πυραυλάκατος «Karakurt» μπορεί επίσης να μεταφέρει πυραύλους τακτικών αντι-πλοϊκών και ανθυποβρυχιακών στόχων . Αυτό είναι ένα τρομερό πλεονέκτημα στον σύγχρονο πόλεμο .

Επίσης  διαθέτει αντιαεροπορικούς πυραύλους για αυτοάμυνα, καθώς και πυραύλους εναντίον αεροσκαφών, καθώς και ένα ισχυρό  πυροβόλο . Αυτό το πλοίο είναι φυσικά για την κοντινή θαλάσσια ζώνη, δηλαδή δεν προορίζεται για μεγάλες αποστάσεις , ενώ κατασκευάζονται  ήδη  σε πολλά ναυπηγεία ταυτόχρονα , συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Είναι ικανά να χτυπήσουν  στόχους σε μεγάλες αποστάσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στο έδαφος. Με μοντέρνα όπλα υψηλής ακρίβειας, θα εξουδετερώνουν  τις δυνατότητες των αμερικανικών αεροσκαφών, με περισσότερο συμφέρον για το ρωσικό ναυτικό» , κατέληξε ο ίδιος.

Με την παρουσία αυτών των πλοίων ο στόχος των Ρώσων είναι σαφέστατος και αφορά την κυριαρχία κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία παίζεται όλο το παγκόσμιο παιχνίδι των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές με την ταχύτητα που διακρίνεται πλέον η  ρωσική εξωτερική πολιτική, ειδικά μετά την επιχείρηση «Συρία», δεν την σταματά κανένας.

Η Μόσχα βρίσκεται σε μια νέα επιθετικού χαρακτήρα «απόβαση» στην Λιβύη, λόγω της αναβλητικότητας της ευρωπαϊκής διπλωματίας και της αβεβαιότητας της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Τραμπ .

Οι Ρώσοι εισχώρησαν αποτελεσματικά ήδη  στο κενό  που δημιουργήθηκε από δυτικούς διπλωμάτες στην Αίγυπτο.

Έτσι Το παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας "διέρχεται" από την θάλασσα που τίμησαν όλοι μεγάλοι πολιτισμοί της περιοχής συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού.

Για αυτό αναμένεται η αντίδραση των ΗΠΑ με την πλήρη αναβάθμιση της βάσης στην Σούδα και την μετακίνηση μέσα σε ένα χρόνο ισχυρής ναυτικής δύναμης , εντός ελληνικής  επικράτειας για τον ίδιο λόγο με την Ρωσία.

https://www.youtube.com/watch?v=Rh0xp9D-jG8&list=PLtNq6JirEBPgRytn4h7EBzkCJAJWPUMSV

https://www.youtube.com/watch?v=bOR9g4THh1U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ