Εθνικά θέματα

Ο σεισμός στην Κω και το σχέδιο «Ξενοκράτης»

Το σχέδιο Ξενοκράτης είναι ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοπός του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» είναι η συνδρομή των ΕΔ στην αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα και τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στο πλαίσιο του δυνατού, για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η συνδρομή των ΕΔ στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας της χώρας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών που προκλήθηκαν λόγω πυρκαγιών, πλημμυρών και σεισμών, επιτυγχάνεται με τμήματα, ειδικά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα (Φώτο).

Επιπλέον οι ΕΔ συνδράμουν στην πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς με την εκπομπή περιπόλων πυρασφαλείας και με την επάνδρωση παρατηρητηρίων αναλόγως επιπέδου επικινδυνότητας όπως αυτή καθορίζεται καθημερινά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

   
ΦΩΤΟ: ΓΕΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...