Κόσμος

Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στο χάος: Αφαιρεί κεφάλαια για την επιστήμη από τη διδακτέα ύλη στα σχολεία και βάζει για τη «τζιχάντ» - Προάγει τον ακραίο ισλαμισμό και φανατισμό a la ISIS

Η Τουρκία ημέρα με την ημέρα βυθίζεται στο χάος και απομακρύνεται από τον πολιτισμό και παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ταγίπ Ερντογάν την μετατρέπει σε χώρα της Μέσης Ανατολής με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτές, αλλά και όσες συνορεύουν με αυτές. Ο κίνδυνος λοιπόν υπάρχει και για την Ελλάδα και δεν μιλάμε μόνο για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο αλλά για τον ακραίο ισλαμισμό και τον φανατισμό.

Την ώρα που η θρησκεία και η πίστη εξυψώνονται για την εξυπηρέτηση βεβαίως συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων, η επιστήμη και η λογική υποβαθμίζονται. Ακόμη και στη διδακτέα ύλη των σχολείων, ενώ μειώνονται τα θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη και τον Κεμάλ Ατατούρκ, αυξάνονται σημαντικά τα θέματα γύρω από την «τζιχάντ» και την 15η Ιουλίου. Πώς απετράπη δηλαδή το πραξικόπημα ανατροπής του Ρ.Τ. Ερντογάν και ποιοι είναι αυτοί που το μεθόδευσαν και πώς πρέπει να πληρώσουν.

Όπως αναφέρουν Τούρκοι διανοούμενοι, θέματα γύρω από το PKK, τον ISIS και την «τζιχάντ» βρίσκονται μεταξύ αυτών για την Ημέρα Νίκης της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου. Φαίνεται δηλαδή πώς ο Ερντογάν ολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στον παραλογισμό και την μισαλλοδοξία, παρασύροντας μαζί του και ολόκληρη τη χώρα του. Δεν είναι τυχαίο πώς κάλεσε σε «τζιχάντ» εναντίον του Ισραήλ, τη στιγμή που κάποιοι μιλούσαν για προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων τους.

Ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας υπερασπιζόμενος την διδακτέα ύλη που δεν περιλαμβάνει την θεωρία της εξέλιξης, αλλά περιλαμβάνει την «τζιχάντ», είπε πρόσφατα: «Η τζιχάντ αποτελεί στοιχείο της θρησκείας μας. Η 15η Ιουλίου είναι τμήμα της μεγάλης τζιχάντ».

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, του AKP δήλωσε ότι, «εάν το ναμάζι είναι ο στύλος της θρησκείας, η τζιχάντ είναι η σκηνή. Σε παιδί που δεν ξέρει την τζιχάντ δεν υπάρχει όφελος να υπάρχει καθηγητής μαθηματικών. Η τζιχάντ και η 15η Ιουλίου δεν θα διδάσκεται μόνο στην ιστορία αλλά και σε πολλά άλλα μαθήματα, όπως σε αυτό της φιλοσοφίας».

Εκτιμάται λοιπόν, είναι μάλλον είναι βέβαιο πώς με την είσοδο της «τζιχάντ» στην εκπαίδευση, θα νομιμοποιηθούν οι αγριότητες και οι δολοφονίες που γίνονται στο όνομα της θρησκείας στην Τουρκία. Η χώρα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια και ταχύτητα στο να καταστεί μια χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει κέντρο την θρησκεία, που προσκυνάει τον ηγέτη της και με μια πλειοψηφία ανθρώπων που ψηφίζουν τους θρήσκους αλλά κλέφτες και τύραννους πολιτικούς.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, την ιδεολογική-πολιτιστική μετάλλαξη δηλαδή της Τουρκίας, ο Ρ.Τ. Ερντογάν χρησιμοποιεί ως όπλο την παιδεία. Και όπως αναφέρουν οι οι Τούρκοι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι και από την αντιπολίτευση στην Τουρκία δεν ακούγεται ιδιαίτερα κάποια φωνή ενάντια σε αυτές τις αλλαγές στην διδακτέα ύλη».

Εκτιμάται επίσης πώς όσο η Τουρκία απομακρύνεται από την Δύση τόσο πιο πολύ θα διολισθαίνει στο σκοτεινό δρόμο του ισλαμισμού και του φανατισμού. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο ISIS και διέπραξε στυγερά εγκλήματα που η ανθρωπότητα παρακολουθεί ακόμη και σήμερα με «ανοιχτό το στόμα».

Το κακό για εμάς είναι πώς η Τουρκία βρίσκεται δίπλα μας, και αν την γλυτώσουμε τελικά από ένα «θερμό επεισόδιο», ίσως την βρούμε από την «τζιχάντ» του Ρ.Τ. Ερντογάν. Του άλλοτε ανοιχτόμυαλου πολιτικού με την δυτική προσέγγιση και την προώθηση της Τουρκίας προς της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ