Ένοπλες Συρράξεις

Οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο ενός χωριού νότια της Μοσούλης

Οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του Ιμάμ Γκάρμπι, ενός χωριού νότια της Μοσούλης, που είχαν καταλάβει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην επόμενη φάση της εκστρατείας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την εκδίωξη του ΙΚ από το Ιράκ και την αποξήλωση του χαλιφάτου που έχει ανακηρύξει.

Ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Καρίμ Αμπούντ δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του Ιμάμ Γκάρμπι και εκεί ανακάλυψαν τα πτώματα δύο ιρακινών δημοσιογράφων, οι οποίοι σκοτώθηκαν λίγο μετά την επίθεση των ενόπλων.

Οι στρατιώτες ερευνούν τώρα το χωριό για τυχόν εναπομείναντες ενόπλους.

Ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε την νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη στις 10 Ιουλίου έπειτα από συγκρούσεις εννέα μηνών, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη ήττα για την σκληροπυρηνική σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση μετά την σαρωτική της επέλαση στο βόρειο Ιράκ πριν από τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...