Ρωσία

Νέο σύστημα ελεύθερων σκοπευτών των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας (βίντεο)

«Το νέο σύστημα των ελευθέρων σκοπευτών των Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας πέρασε τις κρατικές δοκιμές και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κεντρικού Ινστιτούτου Ερευνών Μηχανικής Ακρίβειας Ντμίτρι Σεμιζόροφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Τα τυφέκια έχουν περάσει με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές», είπε ο Σεμιζόροφ παρουσιάζοντάς το στον αναπληρωτή Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Ρογκόζιν. «Το έργο της διυπηρεσιακής επιτροπής έχει ολοκληρωθεί», συμπλήρωσε.

Οι πρώτες παρτίδες του νέου συστήματος των ελεύθερων σκοπευτών θα κατασκευαστούν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (Federal Protective Service - FSO), μια ομοσπονδιακή υπηρεσία με αποστολή να προστατεύει υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους.

«Έχουμε την πρώτη παραγγελία, η πρώτη παρτίδα θα είναι μικρή, θα χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις της FSO και ήδη εργαζόμαστε σε περισσότερες προμήθειες» είπε ο Σεμιζόροφ.

Το νέο σύστημα ελεύθερων σκοπευτών που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας είναι εξοπλισμένο με σκόπευτρο και μια συσκευή μέτρησης αποστάσεως ικανή να φτάνει τα 2 χλμ. το οποίο και είναι κατασκευασμένο εξ’ ολόκληρου από εγχώρια υλικά.

https://youtu.be/HtWKDPWW3YU

https://youtu.be/AFwOWBErbG0

https://youtu.be/EZoer1o3fXQ

https://youtu.be/p913yWc9Xrw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ