Εκκλησία

Νέα κρεσέντο του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κατά της "αγίας ανυπακοής": Φαρισαίοι, εμπαθείς, χύνουν δηλητήριο

Ένα νέο παραληρηματικό κρεσέντο κατά της "αγίας ανυπακοής" είχαμε σήμερα στο κυριακάτικο κήρυγμά του από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε. Ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος πλέον με όσα λέει εκθέτει εαυτόν, αλλά και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο εκπροσωπεί, κατηγόρησε ευθέως όσους αντιδρούν στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου ως Φαρισαίους!!!!

Συγκεκριμένα το απόσπασμα του κηρύγματός του αναφέρει τα εξής:

"Το αμάρτημα, λοιπόν, της συκοφαντίας δυστυχώς δε το είχαν μόνο οι Φαρισαίοι τότε. Το έχουν, όπως είπαμε, κι ορισμένοι ανάμεσά μας. Υπάρχουν και σήμερα Φαρισαίοι που φθονούν με κάθε τρόπο αφήνοντας το δηλητήριον της συκοφαντίας και της κακίας τους να ξεχυθεί πλουσιοπάροχα, όπως κάνουν όσοι συνεχίζουν με ασέβεια να κακολογούν την Ιστορική για την Ορθόδοξη Εκκλησία Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης. Ως συνήθως οι συκοφαντίες τους προέρχονται από έλλειψη υπακοής στην Εκκλησία, ακόμη και από εμπάθειαν και κακία και εκδίκηση.
Το έργο μας για ένα καλύτερο κόσμο που θα μας οδηγήσει στο Παράδεισον δεν πρέπει να σταματήσει. ΄Οπως μας λέει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος οι συκοφαντίες είναι σαν τα άχυρα. ΄Οπως τα άχυρα προς στιγμή σκεπάζουν τα αναμμένα κάρβουνα, έτσι και οι συκοφαντίες θα καούν, όπως τα άχυρα, και η αλήθεια θα λάμψει, όπως η φωτιά.

Φαίνεται τελικά ότι αιτία της συκοφαντίας είναι το ατομικό συμφέρον ή το συμφέρον μιας ομάδος σε βάρος των πολλών. ΄Ενας συμφεροντολόγος συκοφαντεί τους άλλους που βρίσκονται επικεφαλής ή στο κύκλο του με απώτερο σκοπόν να αμαυρώσει τη προσωπικότητα του στη συνείδηση των άλλων μέχρι να τον εξοντώσει για να επωφεληθεί και να αναδειχθεί αυτός. Στη πραγματικότητα αυτός ο χαρακτήρας συμπεριφοράς εκφράζει έναν άπιστον άνθρωπον, ελεεινόν και τρισάθλιον, που ξεχνά την πρόνοια του Θεού και το αποτέλεσμα είναι συνήθως η αυτοκαταστροφή του με ένα αναπάντεχο κτύπημα από τη ζωή που ανοίγει μια πληγή, που δεν κλείνει ποτέ της".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ