Κύπρος

Κύπρος: Κατέβασαν ελληνικές σημαίες από σχολείο, εκκλησία και φυλάκια Ε.Φ. (βίντεο)


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η ενέργεια της ομάδας «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία».

Συγκεκριμένα, άγνωστοι νεαρής ηλικίας προχώρησαν σε υποστολή της ελληνικής σημαίας από τέσσερα ιστορικά σημεία της Λευκωσίας, αντικαθιστώντας τη με ένα πανί με την Κύπρο σε ροζ χρώμα. Από κάτω δυο περιστέρια που αφοδεύουν πάνω στην Ελληνική και Τουρκική Σημαία κρατούν ένα πανό που φέρει το μήνυμα «Επανενωμένη Κύπρος» «Birlesik Kibris».

Οι δράστες κοινοποίησαν το «κατόρθωμά» τους μάλιστα και σε βίντεο στην ιστοσελίδα τους στο facebook ανήμερα της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος. Η ενέργειά τους είχε και ένα συμβολικό χαρακτήρα, αφού επέλεξαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τέσσερα σημεία με σημειολογική αξία: To Φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, την Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Κάθε ένα από τα σημεία, συνοδεύεται στο βίντεο και με τα πιο κάτω μηνύματα:

Παγκύπριο Γυμνάσιο

Εκπαίδευση: Με εθνικές γιορτές, προσευχές και μια μονόπλευρη αφήγηση της ιστορίας από εθνικιστική σκοπιά, καλλιεργεί  για χρόνια την ιδέα ότι η Κύπρος υπάγεται αποκλειστικά στο ελληνικό έθνος.

Φυλάκιο Εθνικής Φρουράς:

Εθνική Φρουρά: Yπεύθυνη για την επέκταση της διακοινοτικής βίας και διενέργειας του ελληνικού πραξικοπήματος που προκάλεσε την τουρκική εισβολή. Υπεύθυνη για την καλλιέργεια εθνικιστικών και αντιτουρκικών αντιλήψεων στους νέους.

Εκκλησία Αγίου Λαζάρου

Εκκλησία της Κύπρου:

Αγνοεί επιδεικτικά ότι στην Κύπρο υπάρχει ανεξιθρησκεία. Επιβάλλεται τόσο στην παιδεία όσο και στην πολιτική, προωθώντας το μίσος και τον εθνικισμό.

Άγαλμα Ελευθερίας

Η ελευθερία δεν συνδέεται με τα έθνη και τους εθνικισμούς. Ελευθερία σημαίνει το δικαίωμα στη ζωή χωρίς συρματομπλέγματα, στρατόπεδα και διαχωρισμούς. Ελευθερία στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και αυτή πρέπει πλέον να κτιστεί από τον καθένα μας στους δρόμους.

Στο τέλος του σχετικού βίντεο, που έχει μέχρι στιγμής 17 χιλιάδες θεάσεις, όλες οι ελληνικές σημαίες που κατέβηκαν μπαίνουν διπλωμένες σε ένα κουτί με παραλήπτη, όπως γράφει, τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1785583814991762%2Fvideos%2F1910192442530898%2F&show_text=0&width=560

Η  «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία», συνοδεύει επίσης το βίντεο με το πιο κάτω μήνυμα:

''Ειρήνη στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και του λαού της. Αυτό προϋποθέτει την ανατροπή της κυριαρχίας του ελληνικού και του τουρκικού εθνικισμού σε πολιτικό, ιδεολογικό και συμβολικό επίπεδο. Δεν μας ενοχλεί το ότι κάποιοι συμπατριώτες μας αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή ως Τούρκοι. Αυτό που δεν ανεχόμαστε, όμως, είναι το ότι μας επιβάλλουν τον ελληνισμό και τον τουρκισμό τους σε όλα τα επίπεδα, υπονομεύοντας έτσι την ανεξαρτησία της Κύπρου και παρεμποδίζοντας την επανένωσή της. Στην Κύπρο, που διχοτομήθηκε από τις επεμβάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, οι σημαίες αυτών των κρατών συντηρούν και αναπαράγουν κάθε μέρα το δίδυμο έγκλημα του 1974".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, η ίδια ομάδα αντικατέστησε τα ονόματα σε δρόμους των ελεύθερων περιοχών όπου αναγραφόταν το όνομα του Γρίβα Διγενή και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "Οδός Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων", "Σάββα Μενοίκου" και άλλα.

Ανάλογες ενέργειες έγιναν και στα κατεχόμενα, όπου άγνωστοι άλλαξαν τα ονόματα σε δρόμους που έγραφαν "1η Αυγούστου, Ινσταμπούλ, Άγκυρας" κ.α. και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "οδός Κωστή Αχνιώτη", "Οδός Καβάζογλου/Μισιαούλη", "Λεωφόρος Ομοσπονδιακής Κύπρου" και "Οδός Ε/κ αγνοουμένων".

Δείτε σχετικά βίντεο πιο κάτω
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1785583814991762%2Fvideos%2F1882342671982542%2F&show_text=0&width=560
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdayanismanet%2Fvideos%2F1906746996271226%2F&show_text=0&width=560

Μέχρι στιγμής, μόνο το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση που καταδικάζει την πράξη αυτή, ενώ δεν έχει γίνει οποιαδήποτε έρευνα για εντοπισμό των δραστών.

sigmalive.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές