Κίνα

Η Κίνα αγοράζει 140 νέα αεροσκάφη από την Airbus αξίας 23 δισ. δολαρίων περίπου

Η Airbus υπέγραψε συμφωνία για την πώληση 140 αεροσκαφών στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 23 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την Airbus, η συμφωνία, που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Γερμανία, αφορά 100 αεροσκάφη Α320 και 40 αεροσκάφη Α350.

Τα αεροπλάνα θα αγοραστούν από την κρατική εταιρία China Aviation Supplies Holding, η οποία στη συνέχεια θα τα διαθέσει στις αεροπορικές εταιρίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Airbus Τομ Έντερς δήλωσε ότι ο όμιλος βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τους Κινέζους για το αεροσκάφος A380, του οποίου οι πωλήσεις έως επιβραδυνθεί. «Δεν θα συμβεί σε μια βραδιά. Θα πρέπει να γίνουν εντατικές συζητήσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...