Πατριαρχεία

“Εκκλησιαστική υποταγή” ζητάει ο Βαρθολομαίος από τους “Αμερικάνους” και στέλνει την πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Του Άγγελου Ρούσσου

Την πλέον αμφιλεγόμενη εκκλησιαστική προσωπικότητα, η οποία με την δράση της στην Αθήνα έχει προκαλέσει την οργή της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει μετατραπεί σε persona non grata για τους εκκλησιαστικούς και όχι μόνο κύκλους της χώρας μας, επέλεξε να στείλει στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την στιγμή που το καζάνι βράζει!

Ο λόγος για το Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς για την Αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν του Φαναρίου αναφέρει: “Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐξεπροσωπήθη ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ἀδριανουπόλεως κ. Ἀμφιλοχίου, Διευθυντοῦ τοῦ ἐν Ἀθήναις Γραφείου Ἐκπροσωπήσεως τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, κατά τήν πανήγυριν τῆς ἐν Ἀστορίᾳ Νέας Ὑόρκης Ἱ. Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ὁσίας Εἰρήνης Χρυσοβαλάντου”.

Για τον ραγιαδισμό της ομογένειας απέναντι στους Φαναριώτες τα γράψαμε και πρόσφατα (βλέπε εδώ)

Η κίνηση Βαρθολομαίου να στείλει τον Αμφιλόχιο ασφαλώς και έχει συμβολισμό. Ζητάει “εκκλησιαστική υποταγή”....

Η υπόθεση της Μητρόπολης Σικάγο αναμένεται να έχει πολλά εκκλησιαστικά αλλά και ομογενειακά απόνερα και εν πολλοίς θυμίζει την κρίση της περιόδου 1996-99.

Ο νέος “πόλεμος’-όπως τότε- μεταξύ Βαρθολομαίου-Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ μετά το “άδειασμα” που έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους “Αμερικάνους” μη αποδεχόμενος το “τριπρόσωπο» υποψήφιων γιά Σικάγο έχει ήδη το πρώτο θύμα...

Την Ορθοδοξία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Φορείς της ομογένειας εκτιμούν πως μετά από 18 χρόνια ηρεμίας και κατιούσας πορείας εν πολλοίς για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνοντας ''επίδειξη δύναμης'' στην ''επικράτεια'' της θυγατρικής του ''Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', ακολουθεί πάλι -όπως πριν 20 χρόνια- την πολιτική του ''αποφασίζω και διατάζω'' και με πρόσχημα την διαφωνία του με τους Ιεράρχες της Αρχιεπισκοπής γιά εκλογή μητροπολίτη, ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της Αρχιεπικοπής 'Αμερικής (Βλέπε σχετικό άρθρο).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...