Περιβάλλον

Για τον κίνδυνο τσουνάμι προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης (Βίντεο)

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος δημουργία τσουνάμι στις ελληνικές ακτές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Ένα τσουνάμι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους κατοίκους της Κω ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό που έχει μετρηθεί από 6,4 έως 6.7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης το τσουνάμι ήταν ύψους 60 εκατοστών.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είναι από τις λίγες φορές στην Ελλάδα που έχουμε δημιουργίες τσουνάμι, το οποίο έγινε γιατί είχαμε μια μεγάλη πτώση του βυθού και προκάλεσε αυτόν τον κυματισμό. Είχαμε μια ύψωση της θαλάσσης 60 εκατοστών στην Κω. Ο κίνδυνος του τσουνάμι είναι πολύ υπαρκτός στην Ελλάδα» επεσήμανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω στις 1:31 τα ξημερώματα και ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της διέγερσης της ευρύτερης περιοχής, θα έχουμε πολλούς μετασεισμούς τις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε ο κ. Τσελέντης.

Παράλληλα ο κ. Τσελέντης επεσήμανε όλα όσα θα πρέπει να πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι αναφορικά με τον κίνδυνο δημιουργίας τσουνάμι, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα αυξημένο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...