ΗΠΑ

Γιατί παραιτήθηκε από τον Λ. Οίκο ο Σον Σπάισερ

Ο Σον Σπάισερ επέμεινε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμούσε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Σπάισερ υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή, καθώς ο Αντονι Σκαραμούτσι- οικονομολόγος από τη Ν. Υόρκη χωρίς προϋπηρεσία σε τέτοιο πόστο- γινόταν ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Υπήρξαν δημοσιεύματα που συνέδεαν τις δύο αυτές εξελίξεις, αναφέροντας ότι ο Σπάισερ παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την πρόσληψη του Σκαραμούτσι, για την οποία φέρεται- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- να είπε στον Τραμπ ότι πρόκειται για σημαντικό λάθος.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News ο Σπάισερ υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμούσε να εντάξει κάποια νέα άτομα στην ομάδα της επικοινωνίας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήθελε να δώσει την ευκαιρία για μία καινούρια αρχή στον Σκαραμούτσι και την Σάρα Χάκαμπι Σάντερς η οποία θα τον διαδεχθεί στη θέση του εκπροσώπου Τύπου.

«Απλά πιστεύω ότι ήταν προς το συμφέρον του τμήματος επικοινωνίας να μην έχουμε πολλούς μάγειρες στην κουζίνα. Θα προκαλούσε κατά κάποιο τρόπο σύγχυση η παρουσία περισσότερων ανθρώπων στην κορυφή », συμπλήρωσε.

Ο Σπάισερ παραδέχθηκε ότι είχε σκεφτεί και στο παρελθόν να παραιτηθεί και επέμεινε ότι ήταν μία δική του απόφαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ