Αρχείο

Α.Τσίπρας: Καμία επαφή με την ελληνική κοινωνία - Μιλάει για «success story» ενώ δέσμευσε τη χώρα έως το 2060 - Συγκρίνει την έξοδο από τα μνημόνια με την Επανάσταση του '21

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός τόπου και χρόνου. Αν όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν είχε «αίσθηση και εμπειρία», όπως είπε στη συνέντευξη του στον «Guardian» τώρα τι συμβαίνει; Συνεχίζει να εμπαίζει τον κόσμο και να προσφέρει ανέξοδα ελπίδα όταν όλοι σημειώνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τα μνημόνια και δεν αποκλείουν την επιβολή ενός 4ου προγράμματος;

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει πως «σχεδιάζουμε την Ελλάδα του 2021, 200 χρόνια μετά την επανάσταση» για να πουλήσει δήθεν πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει την δική της επανάσταση για να αποτινάξει τον ζυγό των μνημονίων. Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής σε αυτά που λέει ο πρωθυπουργός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών του 1821 για τις μάχες που έδωσαν να ελευθερωθεί η Ελλάδα.

Οι οπλαρχηγοί του '21 πολέμησαν με το κεφάλι ψηλά. Δεν πρόδωσαν την Ελλάδα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και οι προκάτοχοι του σκύβοντας το κεφάλι στον κατακτητή και υπογράφοντας την καταδίκη της χώρας και των πολιτών της. Αυτό σημαίνουν τα επτά και πλέον χρόνια μνημόνια. Χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, κοινωνία που βυθίζεται στο σκοτάδι. Χώρα που σβήνει...

Ας έρθουμε όμως και σε όλα τα υπόλοιπα, τα χαριτωμένα που είπε ο κ. Τσίπρας, σπεύδοντας να δώσει συνέντευξη στον Alpha μία ημέρα μετά την έξοδο στις αγορές. Μίλησε για το τέλος των μνημονίων σύντομα, το καλοκαίρι του 2018. Καλά δεν τον ενημέρωσαν για την ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής λίγη ώρα πριν; Δεν του είπαν πώς από το Κοινοβούλιο αναφέρει πώς η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει, θα έρθει πολύ μετά το 2018;

Για ποια έξοδο μιλάει όταν μέχρι το 2021 έχουν ψηφιστεί μέτρα που θα ισχύσουν, όπως η μείωση του αφορολόγητου και οι νέες περικοπές στις συντάξεις και όταν η κυβέρνηση του έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060.

Διαπίστωσε ο κ. Τσίπρας πώς πολλοί κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας με την αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους και γεμάτοι ικανοποίηση. Που τους είδε αυτούς ο κ. Τσίπρας γιατί δεν κυκλοφορεί και πολύ τελευταία. Φοβάται πώς η έξοδος του στην κοινωνία δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη. Ιδίως, όταν θα αρχίσουν να έρχονται και τα ραβασάκια της εφορίας με τον ΕΝΦΙΑ.

Ποιόν δουλεύει ο πρωθυπουργός της χώρας; Έχει επαφή με την κοινωνία για να διαπιστώσει τα δεινά που περνούν; Για ποια ικανοποίηση μιλάει όταν τα νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στην ανέχεια, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη, η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει με την κυβέρνηση να επιχειρεί με προγράμματα του ΟΑΕΔ να παρουσιάσει μία στρεβλή εικόνα.

«Σταδιακά θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε τα μνημόνια», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας «προφανώς οι πολίτες δεν θα δουν άμεσα τις αλλαγές, όμως η επανάκαμψη σταδιακά θα μετατραπεί σε νέες θέσεις εργασίας».

Για πότε ακριβώς μιλάει ο κ Τσίπρας; Η Ελλάδα ερημώνει. Οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν γιατί στη χώρα τους δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Ο παραγωγικός τομέας πάει από το κακό στο χειρότερο και αν δεν ήταν και ο τουρισμός που λόγω συγκυριών η χώρα μας επωφελείται τότε θα είχε καταρρεύσει εντελώς η ελληνική οικονομία με τα μέτρα και τους φόρους που έχουν επιβληθεί.

Επέμεινε στη γραμμή των πανηγυρισμών για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Τσίπρας και είπε ότι με την έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου επανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. «Το σημαντικότερο είναι ότι δεν είχαν τον αλγόριθμο που έχουμε εμείς με την απόφαση της 15ης Ιουνίου και αφορά το επίπεδο του χρέους που μπορεί να εξυπηρετείται», σημείωσε.

Προσπαθεί να πουλήσει το παραμύθι στους Έλληνες πώς η έξοδος στις αγορές λύνει και τα προβλήματα της δανειοδότησης της χώρας, αλλά όλοι πλέον γνωρίζουν πώς η έκδοση του 5ους ομολόγου συνεπάγεται και αντίο στην ελάφρυνση του χρέους και βεβαίως στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ήδη, ο κ. Τσίπρας έστρωσε το χαλί, ιδίως για το QE λέγοντας πώς «υπερεκτιμήσαμε την ποσοτική χαλάρωση».

Κατά τα άλλα, και μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας έριξε τις ευθύνες στους προηγούμενους για την αυξημένη ανεργία, τη φοροδιαφυγή και την υψηλή φορολογία. Δεν μας εξήγησε όμως τι έκανε ο ίδιος και η κυβέρνηση του για να την μειώσουν.

«Δεν την χρεοκοπήσαμε εμείς τη χώρα, την παραλάβαμε χρεοκοπημένη» είπε και διαπίστωσε πώς «σήμερα, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι δείκτες βελτιώνονται. Η ανεργία μειώνεται, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε επενδυτές, βεβαίως υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών μας που τραβάει κουπί...». Σε ποιους αναφέρεται άραγε ο κ. Τσίπρας.

Σε αυτούς που έχουν ακόμη δουλειά; Σε αυτούς που εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται; Σε αυτούς που περιμένουν στη σειρά για τα φάρμακα τους αλλά τους λένε πώς ατύχησαν. Σε αυτούς που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται συνεχώς; Καλά θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η χώρα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλους μαθητευόμενους μάγους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ