ΗΠΑ

Αυτή είναι η καινούργια εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Μεγαλωμένη στο Αρκάνσας και μητέρα τριών παιδιών, η 34χρονη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Σάρα, την οποία επιστρατεύει ο Αμερικανός Μίδας στα δύσκολα, είναι κόρη του κυβερνήτη του Αρκάνσας, Μάικ Χάκαμπι, πρωτοκλασάτου στελέχους των Ρεπουμπλικανών.

Η καστανή κυρία που αντικαθιστά τον Σον Σπάισερ, ανέλαβε να ξελασπώσει τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ και να τον κάνει αρεστό στα ΜΜΕ, πράγμα δύσκολο έως ακατόρθωτο, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το νέο αστέρι των Ρεπουμπλικανών αναλαμβάνει δράση με ορισμένους χρήστες να επισημαίνουν πικρόχολα στα social media το ασχημόπαπο στην ομάδα Τραμπ θα έχει πλέον βασικό ρόλο στον Λευκό Οίκο.

Από τότε που μπήκε στην ομάδα Τραμπ, η Σάρα έκανε σοβαρές προσπάθειες να βελτιώσει την εξωτερική της εμφάνιση. Έχασε κιλά κι έβαλε τα παντελόνια στην ντουλάπα... Πλέον προτιμά φορέματα που τα συνδυάζει με πέρλες για να την κάνουν εντυπωσιακή, όπως ακριβώς θέλει ο πρόεδρος να είναι τα στελέχη του.

Η Σάρα δεν φέρνει ποτέ αντίρρηση στον 45ο πρόεδρο των  ΗΠΑ. Ήταν αυτή που πρώτη μετά τη γκάφα του Τραμπ περί "τρομοκρατικής επίθεσης" στην Σουηδία, προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις παρατηρήσεις του λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι δεν ήθελε να υποδηλώσει ότι μία συγκεκριμένη επίθεση είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα, αλλά μιλούσε για το έγκλημα γενικότερα στη Σουηδία.

Όπως επεσήμανε η Κέλιαν Κόνγουει, υπ' αριθμόν 1 σύμβουλος του Τραμπ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος της έχει τυφλή εμπιστοσύνη στα θέματα που χειρίζεται.

Στην επίθεση που εξαπέλυσε πρόσφατα ο Τραμπ κατά δύο δημοσιογράφων του αμερικανικού δικτύου "MSNBC",η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είχε σπεύσει να τον υπερασπιστεί επισημαίνοντας ότι τα μηνύματά του στο Twitter ήταν απλά μια απάντηση στην κριτική που δέχθηκε. "Δεν πιστεύω ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι κάποιος που δέχθηκε επίθεση ποτέ και δεν ανταπέδωσε ", είχε πει η Χάκαμπι Σάντερς στο "Fox News".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ