Κύπρος

Αποκαλυπτικό βίντεο μέσα από το αεροπλάνο-φάντασμα: Όσα εκτυλίχθηκαν στη μοιραία πτήση της Helios σε 13 λεπτά (βίντεο)

Στις 14 Αυγούστου 2005, η Κύπρος βίωνε μια πραγματική τραγωδία, όταν 121 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο νησί, τη συντριβή του αεροσκάφους των αερογραμμών Helios Airways.

115 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα με προορισμό την Αθήνα και την Πράγα, από τη Λάρνακα, απανθρακώθηκαν έπειτα από τη συντριβή του αεροσκάφους των αερογραμμών Helios Airways, στις 12:04, στο Γραμματικό Αττικής.

Η σελίδα «Passengers Your Attention Please» ανέβασε ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, με πλάνα από το Discovery Channel και τίτλο «The Ghost Plane», το οποίο εξετάζει την περίεργη συντριβή του Helios 737-31S.

Στην πιστή αναπαράσταση των όσων συνέβησαν και μαθεύτηκαν έως σήμερα από την τραγική σύγκρουση αναφέρονται λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν από τις 9 το πρωί όπου απογειώθηκε το αεροπλάνο μέχρι τη συντριβή του.

Η συγκλονιστική αναπαράσταση δείχνει σκηνές, κατά τις οποίες οι επιβάτες δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα που παρουσιάζει η πτήση όταν ξαφνικά οι μάσκες έκτακτης ανάγκης πέφτουν μπροστά τους.

Ο κυβερνήτης προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Πύργο Ελέγχου, όταν ξαφνικά χάνεται το σήμα.

Μιάμιση ώρα μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Λάρνακας, στις 10:36 το αεροπλάνο εισήλθε στο FIR Αθηνών αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή να απογειωθούν μαχητικά για να διερευνήσουν τι συμβαίνει στο αεροσκάφος. Στις 11:18 τα δύο μαχητικά διαπίστωσαν πως ο κυβερνήτης ήταν αναίσθητος.

Ο αεροσυνοδός Ανδρέας Προδρόμου, με πτυχίο πιλότου προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο και να σώσει την κατάσταση. Όμως στις 12:04, ενώ βρισκόταν πάνω από το Γραμματικό Αττικής, το αεροπλάνο συνετρίβη. Από το σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά, ανασύρθηκαν 121 πτώματα.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται πραγματικά πλάνα από τη σκηνή της τραγωδίας, ενώ το βίντεο προς τη λήξη του κάνει λόγο για ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην ελληνική ιστορία, αφήνοντας ερωτήματα για την κατάσταση των επιβατών κατά τη διάρκεια της συντριβής.

Το βίντεο μετρά ήδη περισσότερα 6,5 εκατομμύρια views, 88 χιλιάδες κοινοποιήσεις και πέραν των 4 χιλιάδων σχολίων.

https://www.facebook.com/1614901712083942/videos/1927292847511492/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ