Κοινωνία

Ανεμοστρόβιλος σηκώνει Subaru! (βίντεο)

Έχουμε δει tornado να σηκώνει τρακτέρ, αλλά στο σινεμά. Εδώ το Subaru σηκώνεται… μαγικά, χωρίς να βλέπουμε «χωνί», σκόνες και θραύσματα.

Οι κάτοικοι των μεσοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ είναι συνηθισμένοι στους ανεμοστρόβιλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνουν και αλλού. Το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη στην Πολιτεία της Ν. Υόρκης.

Με τα μέτρα των video από tornados, αυτό δεν είναι θεαματικό. Ούτε «χωνί» βλέπουμε ούτε σκόνες και θραύσματα να στροβιλίζονται και να σηκώνονται στον αέρα. Το γεγονός όμως ότι το Subaru Outback και η μπαγκαζιέρα-τρέιλερ σηκώνονται και παίρνουν στροφή αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού (λόγω του ότι βρισκόμαστε στο βόρειο ημισφαίριο) δείχνει καθαρά ότι έχουμε στροβιλιζόμενους ανέμους, δηλαδή ανεμοστρόβιλο – ή tornado όπως το λέμε στο χωριό μου.

Ο συγκεκριμένος tornado ανακοινώθηκε ότι ήταν δύναμης EF-2 στην ενισχυμένη κλίμακα Fujita, οπότε αυτό συνεπάγεται ανέμους ταχύτητας έως και 220 km/h. Η κλίμακα έχει καταρτιστεί βάσει των ζημιών που προκαλούνται και οι οποίες εδώ, στην κωμόπολη Hamburg, νοτιοδυτικά του Buffalo,  θα πρέπει να ήταν σημαντικές αν κρίνουμε από το… Subaru-χόβερκραφτ.

Στο video όμως ζημιές δεν βλέπουμε και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο και η ρυμούλκα σηκώνονται στον αέρα, ενώ ο οικιακός κάδος σκουπιδιών, που είναι ασύγκριτα ελαφρύτερος, δεν απογειώνεται, δείχνει τι παράξενα παιχνίδια μπορεί να παίξει η αεροδυναμική.

[Πηγή: Storyful]

https://youtu.be/SJmcRawdK8I

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...