Περιβάλλον

Έκτακτο δελτίο καιρού! Χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες - Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κεφαλονιά

Από σήμερα το πρωί η ΕΜΥ προειδοποιεί πως έρχονται καιρικά φαινόμενα που μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζουν καθώς θα πέσει και χαλάζι, ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, η μεταβολή ξεκινάει από σήμερα το πρωί και απόν τα δυτικά της χώρας, με ισχυρες βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Θα επηρεαστούν ως το απόγευμα σήμερα το Ιόνιο, εκτός από την Κέρκυρα, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος και η κεντρική Μακεδονία.

Ως το βράδυ τα ίδια φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, αλλά και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

«Αγρίεψε» απότομα ο καιρός, μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού! Η κακοκαιρία «χτύπησε» με το καλημέρα το νησί της Κεφαλονιάς.

Από τα ξημερώματα βρέχει καταρρακτωδώς σε πολλές περιοχές (Αργοστόλι, Λειβαθώς), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο inkefalonia.gr, από τις 06.40 το πρωί, υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές.

Κεραυνοί και χαλάζι πλήττουν το νησί, στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, ωστόσο η Πυροσβεστική, δεν έχει δεχτεί κλήσεις, ακόμη, για προβλήματα.

Όπως παρατηρείται στον πίνακα τα φαινόμενα πάνω από το νησί είναι έντονα, αποτυπώνοντας την έντονη μεταστροφή του καιρού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...