Αρχείο

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Τουρκίας πίσω από το γεμάτο με ναρκωτικά πλοίο «ACT» και στη μέση η Ελλάδα; - Πως επιχειρεί να αξιοποιήσει την υπόθεση σε βάρος της χώρας μας η Άγκυρα

Οι ΗΠΑ προδίδουν τα δρομολόγια μεταφοράς ναρκωτικών, λαθραίων όπλων και καυσίμων για λογαριασμό της Τουρκίας; Είναι πολύ πιθανό η υπόθεση με το πλοίο «ACT» που δέχθηκε χθες τις προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό Λιμενικό ανοιχτά της Ρόδου να πρόκειται για έναν ακόμη υπόγειο «πόλεμο» μεταξύ των δύο χωρών, καθώς έχει αποδειχθεί πώς η γειτονική χώρα είναι κόμβος... παρανομίας με τεράστια κέρδη και εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων.

Βεβαίως όλα αυτά γίνονταν μέχρι σήμερα με την στήριξη από την Ουάσιγκτον ή απλά κάνοντας τα στραβά μάτια. Αλλάζει κάτι σε ότι ξέραμε μέχρι σήμερα; Είναι πολύ πιθανό, αν και το λαθρεμπόριο όπλων, πετρελαίου και η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών δεν πρόκειται να σταματήσει στην ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε απλά πώς ΗΠΑ και Τουρκία είχαν στηρίξει τον ISIS ο οποίος για να κάνει αυτά για τα οποία δημιουργήθηκε, να εξυπηρετήσει δηλαδή τα συμφέροντα της Δύσης εντός της Συρίας και του Ιράκ, ανταπέδιδε με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου το οποίο με φορτηγά κομβόι μεταφέρονταν στην Τουρκία. Μάλιστα πολλά απ' αυτά είχαν χτυπηθεί από την ρωσική αεροπορία.

Ρωσία και Συρία κατάφεραν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του ISIS με όπλα από τις ΗΠΑ και τις Αραβικές χώρες μέσω Τουρκίας και βεβαίως να περιορίσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων προς την Τουρκία, σε μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του γιου του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ.

Έκτοτε υπήρξαν κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι στων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, με την Τουρκία να τα βρίσκει με την Ρωσία και να γίνεται «εχθρός» των ΗΠΑ. Τελευταία μάλιστα, οι αμερικανικές υπηρεσίες, η λεγόμενη DEA δίνει πολλές πληροφορίες στις ελληνικές αρχές για παράνομη μεταφορά ναρκωτικών και όπλων από τα εθνικά χωρικά ύδατα ή από τα διεθνή του Αιγαίου Πελάγους.

Εκτιμάται πώς οι ΗΠΑ θέλουν να «ξεσκεπάσουν» και να εκθέσουν την Τουρκία με αποκαλύψεις για το εμπόριο ναρκωτικών, που ίσως να φτάνει και στην αυλή του παλατιού του Ρ.Τ. Ερντογάν. Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν πώς αυτός ίσως είναι και ο λόγος που η Άγκυρα επιχείρησε να πολιτικοποιήσει και να στρατιωτικοποιήσει την υπόθεση αυτή, η οποία πάντως «μπάζει» πολλά νερά τόσο ως προς το φορτίο όσο και ως προς τρόπο εκτέλεσης της επιχείρησης.

Από την πρώτη στιγμή επισήμως η τουρκική κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών έσπευσε να καταδικάσει την «αναίτια» κατά την άποψη της επίθεση σε βάρος του πολιτικού όπως το χαρακτηρίζει πλοίο, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν δέχθηκε το έλεγχο που επιχειρήθηκε από την πλευρά του ελληνικού Λιμενικού αφού ο καπετάνιος δεν είχε να... φοβηθεί τίποτα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο προπαγανδίζοντας μάλιστα πώς πρόκειται για μία επίθεση σε βάρος της Τουρκίας και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη και πώς ήδη ετοιμάζονται να βγουν στο νότιο Αιγαίο πολεμικά πλοία για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Η προπαγάνδα μάλιστα της Άγκυρας ανάγκασε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να απαντήσει από την Ελβετία σημειώνοντας πώς ήταν μία κίνηση εντός του νομικού πλαισίου, καθώς το πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών.

Είναι επίσης πολύ πιθανό η Τουρκία να χρησιμοποιεί το περιστατικό για να προάγει τις επιδιώξεις της και τις αξιώσεις της στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και ίσως για να «αποδράσει» από το Κράνς Μοντάνα για το Κυπριακό, αφού εμφανίζεται να είναι «στριμωγμένη» και να επιχειρεί ήδη να παίξει πάνω στις ευθύνες για την εξέλιξη ενός νέου «ναυαγίου». Πιστεύεται λοιπόν πώς η Άγκυρα μπορεί να επιχειρήσει να στήσει μία κρίση στο Αιγαίο και παράλληλα μία προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα και όπως έλεγαν χθες ανώτατες πηγές του Πενταγώνου αντιμετωπίζουν το νέο αυτό περιστατικό με ψυχραιμία και βεβαίως είναι έτοιμες να παρέμβουν αν χρειασθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως γύρω από την υπόθεση του «ACT» υπάρχει πολλά ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...