Κύπρος

Ο κύβος ερρίφθη: Υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής» στοχοποίησαν τα τουρκικά στην Κυπριακή ΑΟΖ - Φονικός αιφνιδιασμός από τη Σούδα - Δείτε εικόνες και βίντεο

Oπως έχει ήδη ενημερώσει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σε ετοιμότητα μάχης τέθηκαν τα υπερσύγχρονα υποβρύχια του Στόλου μας type 214 με το υποβρύχιο "Παπανικολής" να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στον Κόλπο της Σούδας για να μεταβεί αργότερα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Κάποια από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN (S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) βρίσκονται ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ και έχουν στοχοποιήσει τα αντίστοιχα τουρκικά.

Και ο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" αναμένεται να προσεγγίσει αθόρυβα και με φονική διάθεση την Κυπριακή ΑΟΖ ενισχύοντας την δύναμη πυρός του ελληνικού Στολίσκου.

Μάλιστα τραβήχτηκαν φωτογραφίες και βίντεο από την εμφάνισή του υποβρυχίου χθες στον κόλπο της Σούδας και αφού πλέον είχε αρχίσει να προσεγγίζει τον Ναύσταθμο Κρήτης.

Πρόκειται για το υποβρύχιο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Παπανικολής (S -120)» το οποίο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Σούδας και συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο Κρήτης προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, να υποβληθεί σε έλεγχο όλων των ηλεκτρονικών του συστημάτων πριν αναχωρήσει.

Θυμίζουμε ότι το υποβρύχιο «Παπανικολής (S -120)» είναι το τρίτο στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει το όνομα του πυρπολητή της Ελληνικής Επανάστασης.

Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της HDW στη Γερμανία και καθελκύστηκε το 2004 και το 2010 κατέπλευσε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να ενταχθεί στη δύναμη των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Το υποβρύχιο "Παπανικολής (S -120)" είναι το τρίτο στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει το όνομα του πυρπολητή της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ είναι τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τα υποβρύχια μήκους 65,3μ., πλάτους 6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.

Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR.

Το πλήρωμα είναι 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...