Κύπρος

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επιθεώρησε την 55 Σμηναρχία Μάχης: Ολα έτοιμα για την μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικών - Σε θέσεις μάχης τα gunship Mil Mi-35P (βίντεο)

Ο κύβος ερρίφθη. Το ΓΕΕΦ ετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο με την Τουρκία. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επιθεώρησε την 55 Σμηναρχία Μάχης η οποία προετοιμάζεται εντατικά για την ανάληψη Τακτικών Αποστολών . Οπως έχει ήδη αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, υπάρχει έτοιμο σχέδιο μετακίνησης και μεταστάθμευσης μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάφου σε περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει και απειλήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκε την 55 Σμηναρχία Μάχης και συμμετείχε στο πρόγραμμα των ημερήσιων και νυκτερινών δραστηριοτήτων των μονάδων της.

Ενημερώθηκε για τη επιχειρησιακή αποστολή καθώς και για τα τρέχοντα και σε εξέλιξη θέματα της Σμηναρχίας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Μοιρών Ελικοπτέρων και της Μοίρας Προστασίας Αεροδρομίου καθώς και τις εγκαταστάσεις συντήρησης των μέσων αλλά και διαβίωσης του προσωπικού της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο Αρχηγός είχε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες, ημέρα και νύχτα, ασκήσεις έρευνας και διάσωσης με τα ελικόπτερα Agusta Westland καθώς και σε ασκήσεις επιχειρησιακής εκπαίδευσης και τακτικών αποστολών με τα ελικόπτερα Gazelle και Mi-35.

Ολοκληρώνοντας την παραμονή του στη Βάση παρακολούθησε επίδειξη δυνατοτήτων των Αντιαεροπορικών Μέσων καθώς και της Ομάδας Σκύλων της Μοίρας Προστασίας Αεροδρομίου.

Προ της αποχώρησης του ο Αρχηγός μίλησε στους Διοικητές των Μοιρών και το προσωπικό της Σμηναρχίας και τους συνεχάρη για τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό, την απόλυτη εφαρμογή των κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους την άρτια εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό τους.

Επεσήμανε δε ότι όλα αυτά και σε συνδυασμό με την αφοσίωση στο καθήκον και τον ενθουσιασμό που εκπέμπουν τα πρόσωπά επιτρέπουν στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να αισθάνεται υπερήφανη για την 55 Σμηναρχία Μάχης και τη Αεροπορία της.

Τον Αρχηγό σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος συνόδευσαν ο Διοικητής της Σμηναρχίας και οι Διοικητές των Μοιρών.

Η ισχυρότερη μονάδα κρούσης της κυπριακής Εθνοφρουράς είναι τα επιθετικά ελικόπτερα της 55ης Σμηναρχίας Μάχης.

Τα ελικόπτερα Mi-35P τα οποία παραλήφθηκαν με κάθε μυστικότητα το 2001, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αεροπορικών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με Κύπριους χειριστές που είχαν μεταβεί για την εκπαίδευσή τους στη Ρωσία.

Τα Mi-35P της ΕΦ είναι εφοδιασμένα με αντιαρματικά βλήματα 9M120 ATAKA και 9Μ114 με εμβέλεια 6 χλμ. και 5 χλμ. αντιστοίχως και διατρητικότητα 800 και 560 χλστ., ρουκέτες S-8 των 80 χλστ. και C-24B των 120 χλστ., σταθερό δίκαννο πυροβόλο Gsh-30-2 των 30 χλστ. με ρυθμιζόμενη ταχυβολία στα 3000 ή στα 300 βλήματα το λεπτό και βεληνεκές 2.200 μέτρα, ενώ στα πτερύγια του ελικοπτέρου μπορούν και προσαρμόζονται επίσης πυροβόλα των 23 χλστ.

Εκτός από τα Mil Mi-35P η Ε.Φ. διαθέτει ακόμη 4 SA341L1 Gazelle με βλήματα HOT-2, 3 AW-139και 2 και δύο Bell 206L LongRanger III.

Ταυτόχρονα η Εθνική Φρουρά ενισχύεται.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στον ετήσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) στην Εθνική Φρουρά, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Αξιολόγησης αφού εξέτασε το σύνολο των 4.016 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί, έχοντας ενώπιον της τα αποτελέσματα της υγειονομικής και αθλητικής εξέτασης, καθώς επίσης και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούσαν τα κριτήρια πρόσληψης, προχώρησε στο καταρτισμό του καταλόγου επιτυχόντων, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Οι υποψήφιοι που πληρούσαν όλα τα κριτήρια, μετά και την ολοκλήρωση όλων των προβλεπομένων δοκιμασιών ήταν 2.116.

Στον κατάλογο που δημοσιεύεται αναγράφεται, όπως και πέρσι, η βαθμολογία του κάθε υποψήφιου για σκοπούς διαφάνειας, στη βάση του απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, ως η σχετική μοριοδότηση που προβλέπεται στη προκήρυξη.

Σημειώνεται επίσης, ότι στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και οι 1.900 υποψήφιοι που δεν πληρούσαν όλα τα απαιτούμενα προσόντα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ενστάσεων. Υποβολή ενστάσεων μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Ενστάσεων, θα εξετάσει και θα αποφασίσει για όλες τις ενστάσεις το αργότερο εντός ενός μηνός. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ο τελικός κατάλογος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος επιτυχόντων έχει διάρκεια ενός έτους και θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη κενούμενων θέσεων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ο επόμενος διαγωνισμός για πρόσληψη ΣΥΟΠ θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2018.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...