Πολιτική

Εσωκομματικά «καρφιά» κατά Τσίπρα για την επιλογή Θάνου - Κ.Χρυσόγονος: «Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής» - Σ.Παπαδόπουλος: «Λάθος η επιλογή της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου»

Θύελλα αντιδράσεων και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διορίσει την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου στο νομικό του γραφείο αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση της. Αρχικά ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πώς «κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής» και τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος που διαφώνησε ανοιχτά και δημόσια με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η επιλογή Θάνου έχει ενοχλήσει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης, ενώ έδωσε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να στοχοποιήσει την κυβέρνηση για μία υπόθεση που θα μπορούσε να έχει αποτραπεί. Θεωρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πώς τα προβλήματα στην κοινωνία είναι πάρα πολλά και σημαντικά και η επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου ρίχνουν… λάδι στη φωτιά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, και ξεκαθαρίζοντας ότι μεταφέρει την προσωπική του άποψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δεν ήταν καλό το ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκε σε μια πολιτική θέση». 

Σχολιάζοντας μάλιστα τις τελευταίες δηλώσεις της ανέφερε ότι «δεν συνάδουν με μια πολιτικοποίηση ενός ρόλου, ο οποίος είναι διαφορετικός πριν από δεκαπέντε ημέρες και διαφορετικός τώρα». Σημειώνεται πώς η Βασιλική Θάνου για να υπερασπιστεί την τοποθέτηση της στο γραφείο του κ. Τσίπρα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση.

Ακόμη πιο σκληρός όμως ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. «Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα» είπε αρχικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει με νόημα:

«Η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και η εκτελεστική εξουσία πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και μάλιστα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η ανεξαρτησία και να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος με τις επιλογές από το υπουργικό συμβούλιο».

Κατά τον Κ. Χρυσόγονο, «κριτική μπορεί να γίνεται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, αλλά να γίνεται με αυτοσυγκράτηση ώστε να μην μπορεί να παρερμηνευτεί ως προσπάθεια επηρεασμού και παραβιάσεως της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Πρέπει λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να αυτοσυγκρατούνται».

Ερωτηθείς ειδικά για την τοποθέτηση της μέχρι πρόσφατα προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο Μαξίμου, ο Κ. Χρυσόγονος επεσήμανε: «Πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς κόμματα».

Δεν είναι το μόνο παράδειγμα αυτό (σ.σ. με την κυρία Θάνου) είπε φέρνοντας και το παράδειγμα της τοποθέτησης του Χαράλαμπου Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

«Το ότι έγιναν λάθη από τη μια πλευρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και από την άλλη. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», είπε με έμφαση ο Κ. Χρυσόγονος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...