Αρχείο

Aυτές είναι οι βάσεις που δίνουμε σε ΗΠΑ: Λάρισα, Άκτιο, Ανδραβίδα, Σκύρος και έπεται συνέχεια - Ολο το ΝΑΤΟ "μετακομίζει" Ελλάδα - Τελειώνει η Τουρκία του Ερντογάν - Ραγδαίες εξελίξεις

Eπιβεβαιώνεται το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, για την ταχύτητα φωτός με την οποία τρέχουν τα γεγονότα στην γειτονιά μας. Υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία αξιολογεί βάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Και φυσικά για όσους αναρωτιούνται είπαμε "ΝΑΙ"  σε όλα αμέσως με την υπόσχεση ότι θα πάρουμε όπλα.

Οι Αμερικανοί έχουν στείλει εδώ και καιρό έναν κατάλογο με στρατιωτικές διευκολύνσεις που θα επιθυμούσαν να έχουν στο ελληνικό έδαφος εκτός από τη Σούδα.

Οι ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News, έχουν ζητήσει εγγράφως πλήθος στρατιωτικών διευκολύνσεων εκτός από αυτές που ήδη διαθέτουν στη Σούδα.

Τα αιτήματα αφορούν το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο την Πολεμική Αεροπορία, μονάδες της οποίας θα επισκεφθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Η αεροπορική βάση της Λάρισας είναι η πρώτη που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ, η οποία σχεδιάζει ακόμη και μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών.

Οι Αμερικανοί έχουν στείλει εδώ και καιρό έναν κατάλογο με στρατιωτικές διευκολύνσεις που θα επιθυμούσαν να έχουν στο ελληνικό έδαφος χωρίς να προσδιορίζουν συγκεκριμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν.

Αυτό το άφησαν στην ελληνική πλευρά και είναι ένα ακόμη δείγμα των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα της άμυνας μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον.

Τα Γενικά Επιτελεία έχουν απαντήσει θετικά σε όλα τα αιτήματα, προτείνοντας συγκεκριμένες μονάδες και εγκαταστάσεις.

Τώρα βρισκόμαστε στη φάση των «ανταλλαγμάτων», που όπως φαίνεται δεν θα έχουν να κάνουν με «ενοίκιο» σε μορφή χρήματος αλλά με μια σειρά αιτημάτων που έχει η ελληνική πλευρά για τον εκσυγχρονισμό ή και την ανανέωση του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ομάδα Αμερικανών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες επισκέψεις σε συγκεκριμένες μονάδες.

Πρώτος σταθμός η Λάρισα, για την οποία οι Αμερικανοί φαίνεται ότι έχουν μεγάλα σχέδια.

Υπάρχουν πληροφορίες ακόμη και για μετασταθμεύσεις αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στα οποία περιλαμβάνονται και τα F-35!

Οι επόμενες εγκαταστάσεις που θα επισκεφθούν οι Αμερικανοί είναι το Άκτιο και η Ανδραβίδα.

Το Άκτιο χρησιμοποιείται αρκετά συχνά από τα ιπτάμενα ραντάρ του NATO, τα γνωστά AWACS.

Η Ανδραβίδα είναι γνωστή στους Αμερικανούς. Πρόσφατα συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος».

Στην Ανδραβίδα λειτουργεί και το ελληνικό Top Gun, το κέντρο Εκπαίδευσης Όπλων Τακτικής το οποίο περνούν οι άριστοι των αρίστων χειριστές της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε δεύτερη φάση, οι Αμερικανοί θα εξετάσουν εγκαταστάσεις του Στρατού αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μια βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Σκύρο, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια υπολειτουργεί.

Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές της όμως υπάρχουν και μπορούν πολύ εύκολα να αναβαθμιστούν και να εξυπηρετήσουν ναυτικές δυνάμεις.

Όλα αυτά γίνονται με την απόλυτη συνεργασία των Αθηνών για λόγους μάλλον ευνόητους.

Ολα δείχνουν ότι η Τουρκία βγαίνει σταδιακά από το ΝΑΤΟ και πρέπει να ευχόμαστε όλοι την μακροημέρευση του Ρ.Τ.Ερντογάν...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...