Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πολλαπλών(!) αντιπλοικών πυραύλων - Σε απόσταση αναπνοής οι ομάδες μάχης των USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson - Σε δίνη πολέμου και η Κορεατική


Του Κώστα Κομποθέκρα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πολλαπλούς  αντιπλοικούς πυραύλους  από τα ανατολικά της παράλια σήμερα, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, προχωρώντας σε μια επίδειξη ισχύος καθώς οι ομάδες μάχης των δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson ασκούνται μαζί σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος σπάνια στα παγκόσμια χρονικά.

Η εκτόξευση σηματοδοτούσε να δοκιμαστεί η ικανότητα για πλήγματα ακριβείας εναντίον των αμερικανικών πλοίων στην περιοχή.

Η εκτόξευση ήρθε λίγες ώρες μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στη Νότια Κορέα, καθώς όπως έγκαιρα έχει αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο νέος πρόεδρος δεν θέλει επιπλέον Thaad να εγκατασταθούν στο έδαφος της χώρας του.

Η Νότια Κορέα είπε ότι οι πύραυλοι κάλυψαν απόσταση περίπου 200 χλμ.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες μέρες μετά από νέες κυρώσεις που ψηφίστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της απομονωμένης χώρας, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό και οπλικό της πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα το πρωι από την παράλια πόλη της Βόρειας Κορέας, Ουονσάν, είπε σε δήλωσή του το γραφείο  της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέ-ιν έχει ενημερωθεί για το συμβάν και συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η σημερινή εκτόξευση είναι η τέταρτη δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα από την ανάληψη καθηκόντων του Μουν στις 10 Μαΐου. Ο νέος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να μπει σε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FABCNews%2Fvideos%2F10155843893998812%2F&show_text=0&width=400

https://www.rt.com/news/391298-korea-multiple-ballistic-missiles/video/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ