Πολεμική αεροπορία

Ανελκύστηκε από βάθος 580 μέτρων το Mirage-2000 EGM - Ολοκληρωτική καταστροφή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο


Απάντηση στα δημοσιεύματα και στις αναφορές από μερίδα των ΜΜΕ, που ήθελαν το Mirage 2000 να «επιπλέει ουσιαστικά άθικτο για αρκετά μίλια» μετά την εγκατάλειψή του από τον χειριστή του, όταν αυτό παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα, έδωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία και με βίντεο και με φωτογραφίες.

Όπως γίνεται κατανοητό από το οπτικό υλικό, το αεροσκάφος μόνο ως «άθικτο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και σίγουρα κρίνοντας από την κατάσταση των κομματιών του αποκλείεται να μετατράπηκε σε πλωτό...τονίζει και το newsbeast.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 15 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η αποστολή ανέλκυσης μειζόνων συγκροτημάτων (καταγραφέας, ουραίο τμήμα και κινητήρας) του αεροσκάφους M-2000, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 29 Μαΐου 2017 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Εύβοιας, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Στην επιχείρηση ανέλκυσης των συγκροτημάτων του αεροσκάφους, από βάθος μέχρι και πεντακοσίων ογδόντα  μέτρων (580 m), συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση του Αεροπορικού Ατυχήματος, υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.
https://www.youtube.com/embed/7nvavk5fgxE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...